arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3651
EURO
35,0159
ALTIN
2.325,89
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

CEVAT ŞAKİR’İN İZİNDEN GÖKOVA’YA…

CEVAT ŞAKİR’İN İZİNDEN GÖKOVA’YA…
11 Ekim 2017 07:40
A+
A-
Mavi yolculuğun 71. yılında “Cevat Şakir’in izinden Gökova’ya” sloganıyla temizlik çalışmasının 2.’sini tamamlayan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, önümüzdeki aylarda start alacak “Denize En Çok Mavi Yakışır” Bodrum Yarımadası Deniz Dibi Temizliği için çalışmalarına başladı.

Bodrum Belediyesi ekipleri, sosyal sorumluluk bilinciyle bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri ve yaklaşık bir hafta süren Gökova deniz dibi temizlik çalışmalarını tamamladı. “Cevat Şakir’in izinde Gökova’ya” sloganıyla yapılan etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katılarak dalgıçlarla beraber tüplü dalış yaptı.

Belediyenin çeşitli müdürlüklerinde görevli 3 yıldızlı üç, 2 yıldızlı yedi, tek yıldızlı iki ve bir serbest dalgıç olmak üzere 13 kişiden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından gerçekleşen etkinliğe ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü, Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve belediyenin sağlık hizmetlerinden birer personel katıldı. Gökova deniz dibi temizlik çalışmalarında katı atık toplama teknesi Venüs de, atıkların toplanmasını sağlayarak çalışmalara destek oldu. Mavi Yolculuk programında yer alan Gökova Körfezi’nde bir hafta süren çalışmalarda sırasıyla Karacasöğüt Limanı, İngiliz Limanı, Tuzla, Yedi Adalar, Çatı ve Çökertme koyları temizlendi.

.

Başkan Kocadon: “Denizleri korumak vatandaşlık görevidir”

Gökova deniz dibi temizlik çalışmalarının dördüncü gününde dalış ekibini ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, dalış takımları ile denize girdi. Yedi Adalar bölgesinde dalış ekibi ile birlikte tüplü dalış yapan Başkan Kocadon, deniz dibindeki atıkları topladı. Dalış sonrası ekip ile sohbet eden Mehmet Kocadon, üç yıldır Bodrum yarımadası ve son iki yıldır da Gökova’da dalış yaparak deniz dibi temizliği için çalışan ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Hava soğuktu sıcaktı demeden dalış yapan bu takımın başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kocadon, Bodrum Belediyesi olarak sadece Bodrum koylarının temizliği için değil Muğla hatta tüm Ege koyları için çalışabileceklerini söyledi. Başkan Kocadon, “Bodrum’da yaşayanlar olarak bizler, ekonomimizi daha çok turizmden sağlıyoruz. Bu nedenle de deniz bizim ekmeğimiz, en önemli geçim kaynağımız. Onu korumak kollamak da yediden yetmişe hepimizin, her vatandaşımızın görevi. Denize En Çok Mavi Yakışır sloganıyla 3 yıl önce başlattığımız deniz dibi temizlik çalışmalarına, Cevat Şakir’in İzinden Gökova’ya sloganıyla yeni bir çalışma ekledik. Bu çalışmamızı da Bodrum Belediyesi Dalış Ekibimiz, iki yıldır başarıyla sürdürüyor. Mavi Yolculuğun rotası Gökova’da da çalışma yapmak, bizim için manevi bir öneme sahip. Çünkü Bodrum’u Bodrum yapanların başında gelen önemli isimlerden Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın anlata anlata bitiremediği bir Bodrum bir Gökova var korumamız gereken. Bu anlamda çalışan tüm ekibime ve onlara destek veren tüm vatandaşlara ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
Temizlik yapılan koylarda otomobil lastiği, kopmuş halat, ağ ve misinalar, plastik ve cam şişe, bardak, fincan, balıkçı sepetleri, demir ve plastik borular, battaniye, banyo havlusu, branda, tabak, yemek kaşığı ve çatal gibi toplam 170 çuval atık çıkarıldı. Uydu çanağı, tekerlekli el arabası, mangal, pancar motoru, akü, tekne merdiveni ve cep telefonu denizden çıkarılan en ilginç atıklar arasında yer aldı. Denizden çıkarılan tüm atıklar, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek Bodrum Belediyesi’nin Konacık’taki, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.
Bir hafta boyunca altı ayrı bölgede yapılan temizlik çalışmalarına, yerli ve yabancı vatandaşlar da ilgi gösterdi. Aralarında Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gökova Yelken Kulübü Başkan Yardımcısı Mahmut Saral ile koylarda yaşayan ya da tatilini geçirenlerin de bulunduğu birçok çevre dostu vatandaş, yapılan temizlik çalışmaları için başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Hem denizlerimizin temizliği hem de insanların bilinçlendirilmesi için yapılan bu çalışmaların, her zaman devam ettirilmesi temennisinde bulundu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.