arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5545
EURO
34,8981
ALTIN
2.430,63
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C

ÇIKAN HABERLER BODRUM TURİZMİNE ZARAR VERİYOR…

ÇIKAN HABERLER BODRUM TURİZMİNE ZARAR VERİYOR…
15 Ağustos 2017 10:05
A+
A-

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, son haftalarda Bodrum, Rodos ve Marmaris’te meydana gelen depremlerin, Bodrum’daki yanardağdan kaynaklandığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bodrum’da geçen 21 Temmuz tarihinde meydana gelen 6.6 büyüklüğünde deprem sonrası artçılar sürerken, depremlerin yanardağdan kaynaklandığına ilişkin haberlerin yayılmasına deprem uzmanı ve jeofizik profesörü Ahmet Ercan tepki gösterdi. Bodrum depremlerinin yanardağ ile hiçbir ilişkisinin olmadığını savunan Ercan, çıkarılan haberlerin Türk turizmine ve ekonomisine zarar vermeyi amaçladığını belirterek, “İnsanlar sanki bizim bir şeyler bilip gizlediğimizi düşünüyor. Bu günlerde bazı maksatlı haberler yayınlanıyor. Almanlar ve Yunanlılar birlikte araştırma yapıyor, bize bilgi verilmiyor haberleri düzmece ve korku yaratan haberlerdir. Türkiye’nin gezginciliğine ve ekonomisine zarar verici haberlerdir. Ne Yunan ne de Türk tarafından böyle bir çalışma yoktur. Yapılan tek çalışma, 2009 yılında bizim yaptığımız çalışmadır” dedi.

‘YANARDAĞI BİZ BULDUK’

Prof. Dr. Ercan, Bodrum’da yeni bir yanardağ oluşumu olmadığını belirterek “Deniz içi yanardağ araştırmalarını Bozburun ile Simi Adası arasında 2009 yılında Anadolu Üniversitesi ile birlikte başlattık. Türkiye’nin Küdür yanardağını bulduk. Bu yanardağdan çıkan lavlar çok akışkan olması nedeniyle Santorini gibi bir yanardağ bacası oluşturmaz. Isı aksı ve sıcaklık çalışmaları yaptık, batı metrik derinlik çalışmaları yaptık, titreşimci ölçümler aldık, yanardağın sismik çalışmalarını yaptık. Sonuçta bu yanardağın üç boyutlu biçimini belirledik. Yerini ve derinliğini de belirledik. Küdür’ün etkinliği konusunda 2009 yılından bu yana jeofizik çalışmaları sürdürüyoruz. Arada bir püskürme yapıyor. Püskürme yaptığında da deniz altında 30 metreye kadar bir püskürme görüyoruz. Gayzerlerde gördüğümüz gibi çıkardığı lav deniz altında kalıyor, bir ada oluşturmuyor. Kısacası çevrede bir yaşam biçimini değiştirmesi gezgincileri etkilemesi söz konusu değil” diye konuştu.

‘YANARDAĞ DEPREM NEDENİ DEĞİL’

Bodrum depreminin bu yanardağdan kaynaklanmadığını kesin bir dille vurgulayan Prof. Dr. Ercan, “Bodrum depreminin nedeni bu yanardağ değil. Bu yanardağın oluşumu ile Bodrum, Rodos, Marmaris depremlerinin tek ortak yanı Güney Ege yayı boyunca, Afrika ana karasının Anadolu ve Batı Anadolu’nun Ege’yi kuzeye doğru 3-4 cm hızla germesi ve kaktırması ve altına dalan dilimin ise eriyerek hafifleterek yüzeye çıkarmasından ibarettir. Anadolu’nun ve Ege’nin altına dalan Afrika, Ege ve Anadolu’yu yükseltirken yükselen bölümün göçmesi Gökova koyunu, Marmaris koyunu, büyük Menderes çukurunu, küçük Menderes çukurunu, Gediz çukurunu ve Bakırçay çukurunu oluştururken bu çukurlar boyunca deprem olmaktadır. Bodrum yanardağının bu depremle ilintisi yoktur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Süper Lig İkinci Lig İngiltere Premier Ligi İspanya La Liga Almanya Bundesliga İtalya Serie A Fransa Lig 1
İkinci Lig
İkinci Lig
TAKIM OY AV PU