arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5187
EURO
34,9172
ALTIN
2.436,32
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

MİLLİ EMLAK BODRUM’DA 3 ARSASINI SATIŞA ÇIKARDI…

MİLLİ EMLAK BODRUM’DA 3 ARSASINI SATIŞA ÇIKARDI…
24 Haziran 2017 13:45
A+
A-

Milli Emlak Bodrum’da 1 tanesi deniz manzaralı, 2’si ana yol kenarında, iş merkezlerine yakın 3 değerli arsayı satışa çıkardı.

Ülke genelinde Cumhuriyet tarihinin belki de en yüksek satışları olacak Milli Emlak İhaleleri 20 Temmuz-3 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bodrum’un gözde koylarına hakim Ortakent-Yahşi mahallesi Bağla Koyu manzaralı 1 arsa ile Konacık mahallesi sınırında yola sıfır konut-ticari imarlı 2 arsa olmak üzere, 3 altın değerindeki arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkullerden 1’i konut imarına, cadde üstünde bulunan çok kıymetli iki arsanın ise konut+ticaret alanı imarına sahip olduğu açıklandı.

Satışa çıkarılan arsalardan biri Konacık mahallesi’nde Bitez kavşağında yapımı bitme aşamasına gelen yeni Bodrum Ticaret Odası Binasının yan tarafına denk gelen ve 49.500.000,00 TL bedelle satışa çıkarılan 1918 parselde bulunuyor. 17.905.86 m2 büyüklüğündeki konut+ticari imarlı arsa Bodrum’un yeni buluşma yeri olabilecek ve bir AVM yapılabilecek özelliğe sahip.

Satışa sunulan ikinci gayrimenkul ise yine Konacık sınırları içerisinde, yeni yapılan Devlet Hastanesine komşu. Yola cepheli ve 11.500.000,00 TL bedelle satışa çıkarılan 168 ada 3 parselde bulunan 4.154.58 m2 olan konut+ticari imarlı arsa da yine yatırımcıların ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Satışa sunulan üçüncü gayrimenkul ise Ortakent-Yahşi mahallesi Bağla koyuna hakim ve denize 250 metre mesafede. 55.000.000,00 TL bedelle satışa çıkarılan, 219 ada 9 parselde bulunan, 64.135.22 m2 konut+turizm imarlı arsa yatırımcısını bekliyor.

Konut+Turizm ve Konut+ticari imarlı satışa çıkarılan 3 adet arsanın yapılacak ihaleler sonrası hangi bedellerle satılacağı ise merak konusu.

Hazine tarafından yapılan satışlarda, Hazineye ait taşınmazların satış bedelinin taksitle ödenmesinin istenilmesi halinde, satış bedelinin en az dörtte birinin peşin, kalan kısmının ise en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanunî faizi ile birlikte ödenebiliyor. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi, resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar satış tarihini takip eden beş yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmuyor.

İhalesi yapılacak olan Hazine taşınmazlar ile ilgili detaylı bilgiler http://www.milliemlak.gov.tr/Sayfalar/ilanlar/satis.aspx web sitesinde yayınlanıyor. Ayrıca, vatandaşlar konuyla ilgili olarak Bodrum Milli Emlak Müdürlüğünden ayrıntılı bilgi alabilir.

Öte yandan Cumhuriyet caddesinde bulunan ve daha önce ihaleye çıkarılmış olan Campanella Bar olarak bilinen binanın da yeniden ihale çıkarılacağı edinilen bilgiler arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.