arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

PALMARİNA’DAN ANLAMLI SERGİ…”ENGELLİ DEĞİL, FARKLIYIZ”

PALMARİNA’DAN ANLAMLI SERGİ…”ENGELLİ DEĞİL, FARKLIYIZ”
21 Haziran 2017 09:16
A+
A-

Down sendromlu gençler dünyanın en ünlü resimlerinin başkarakteri oldu

İZEV Vakfı (İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı)’nın zihinsel engelli bireylere dikkat çekmek amacıyla geliştirdiği ‘Sanat ve Biz’ adlı projesi kapsamında Palmarina Bodrum’da anlamlı bir resim sergisi açıldı.

Sergide dünyanın en ünlü ressamlarının eserlerine down sendromlu gençlerin yüzleri eklendi. Ortaya çıkan eserler dikkat çekici olduğu kadar düşündürdü.

Dünyanın en iyi marinaları arasında yer alan Palmarina Bodrum’da anlamlı bir sergi açıldı. İZEV Vakfı işbirliğinde açılan sergide Leonardo Da Vinci, Rembrandt, Caravaggio, Vermeer, Boticelli gibi dünyaca ünlü ressamların unutulmaz eserleri down sendromlu gençlerin yüzleri entegre edilmiş bir şekilde yeniden yorumlandı. Ünlü ressamların İnci Küpeli Kız, İdeal Bir Kadın Portresi, Mona Lisa, Kakımlı Kadın gibi tablolarının başkarakterlerinin yüzleri değiştirilerek down sendromlu gençlerin yüzleri eklendi. 22 Haziran’a kadar Palmarina Bodrum’da izlenecek sergi Türkiye’yi dolaşacak. Serginin amacı zihinsel engelli bireyleri de sanata dahil ederek seslerini duyurmak .

“Sanat ‘Farklı’ denilen dehaların elinden çıktı”

Toplumlara ve tarihe mal olarak yüksek sanat değeri taşıyan eserler çoğunlukla toplum tarafından “Farklı’’ denilen sıra dışı karakterlerin, dehaların ve hatta engelli denilen insanların elinden çıktı. Sıradan olmayan bakış açıları ile fark yaratan bu sanatçılar toplum tarafından “Farklı” olarak yorumlanırken toplumu en iyi şekilde yansıtan eserler ürettiler. İZEV Vakfı da sanatın yaratıcısı olabilen bu insanlardan ilham alarak özürlü değil, “Farklıyız ama biz de varız” diyor. Bu söylemle sanatın yaratıcısı olmanın yanında sanatın ürünü ve malzemesi de olabileceklerinden söz ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.