arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

SON 45 GÜN İÇİNDE SALDIRI SAYISI 10’A YAKLAŞTI…

SON 45 GÜN İÇİNDE SALDIRI SAYISI 10’A YAKLAŞTI…
14 Ağustos 2017 07:24
A+
A-

Gökova Körfezi Orak Adası’nda denize giren tatilciler caretta caretta kaplumbağalar tarafından saldırıya uğradı. Kaplumbağaların ısırması sonucu bazı tatilciler yaralanarak hastanelik oldu.

Bodrum’da günübirlik tekneyle denize açılan ve Orak adasına giden 6 kişilik bir aile denizde yüzükleri sırada caretta carettaların saldırısına uğradı. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran tatilcilerden 2 kişi kaplumbağaların ısırması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Bodrum Sahil Güvenlik Botları ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği deniz ambulası ile Bodrum’a getirildi.

İstanbul’dan ailesiyle Bodrum’a tatile gelen Zuhal Tursun günübirlik tur teknesiyle denize açılarak Orak adasında 10 yaşındaki yeğeni Cabirhan Akten’le denize girdi. Bir anda Akten’in yanına yaklaşan caretta carettalar küçük çocuğu ısırmaya başladı. Durumu fark eden Tursun yeğeninin yanına giderek caretta carettaları uzaklaştırmaya çalıştı. Yeğenini kurtarmaya çalışırken elinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Tursun ve yeğeni teknedekilerin müdahalesiyle zodyak bota alınarak hastaneye götürüldü. Hastanede yaralarına müdahale edilen tatilcilere tetanoz ve kuduz aşısı yapıldığı öğrenildi.

Zuhal Tursun, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

“Bir anda yeğenimin elini bir şeyin kaptığını gördüm. Bir kafa ve dişlerini gördüm sadece. O arada ben onun ağzını itip yeğenimi kurtardım, bu kez bana saldırdı. Yeğenime sadece yüz ve kaç diyebildim. Ondan sonra yüzgeciyle benim başımı aşağı indirip, beni boğmaya çalıştı. Ağzıyla şah damarımın olduğu yerden ısıracaktı, ben elimle ittim, o esnada da elimi kaptı ve beni sürüklemeye çalıştı. Boğuşmaya başladık. Hiçbir şekilde kurtulamadım ondan. Çığlıklar attım, bağırdım. En sonunda hiç gücüm kalmadı. O esnada beyaz bir botla bir adam geldi ve beni bota çekmeye çalıştı. Adam beni bota çekerken kaplumbağa kolumu ısırdı. Daha sonra bir adam daha gelip kaplumbağanın kafasına vurdu zannedersem, kolumu bıraktı. Bota binerken arkadan gelip kaba etimi yakaladı. Bizi oradan hastaneye götürdüler ve bize tetanoz ve kuduz aşısı yapıldı. Sakinleştirici bir iğne de yaptılar.”

10 yaşındaki Cabirhan Akten ise kaplumbağanın bir anda üzerine geldiğini söyleyerek, “Ben suya bakıyordum bir anda kaplumbağa üzerime saldırdı. Teyzem beni kurtardı. Kaplumbağa bu sefer de teyzeme saldırmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 1,5 ay içerisinde 10’a yakın insanın kaplumbağa saldırısına uğradığı öğrenil.

Konu hakkında açıklama yapan Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz ise şunları söyledi:

“Geçen senede buna benzer bir iki tane olay oldu. Yani pek çok saldırı olarak nitelendirmeyelim vahşi yaşam ile aramızda tampon bölgeler kalmadı. Dolayısıyla bize sevimli geliyor ve hayvanları yemleme yapıyoruz, ekmek atıyoruz, teknelerden bir takım yiyecek malzemeleri atıyoruz. Oda insanlarla vahşi hayvanları yakınlaştırıyor. Hayvan bunun ayrımını yapamadığı için tekrar yem bulabilmek yem alma dürtüsüyle bazen sert davranışlarda bulunabiliyor, insanları paniğe kapılabiliyor. Burada tek tavsiye edeceğim olay yakından bu tarz vahşi canlıları gördükleri zaman onların doğasına uygun hareket etmek lazım. Yiyecek vermesinler, fazla tekneye yanaşmasına izin vermesinler. Belli bir süre içerisinde zamanla bu ortadan kaybolacaktır. Çünkü normalinde vahşi hayvanlar insanlara yaklaşmaz korkar. Siz yem vererek o korkuyu kırarsanız onların size daha çok yaklaşmasına, yem bulma amacıyla da bir takım ters davranışlarına maruz kalabilirsiniz. O konuda dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum herkese.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.