arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5047
EURO
34,5967
ALTIN
2.492,34
BIST
9.548,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

KADEM METE’DEN BASIN AÇIKLAMASI GELDİ…

KADEM METE’DEN BASIN AÇIKLAMASI GELDİ…
22 Haziran 2017 08:55
A+
A-

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut’tan gelen “Densiz Basın” eleştirisine AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’den basın açıklaması geldi. 

Kadem Mete’in basına gönderdiği tekzip metni aşağıdaki gibidir…

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla İl Başkanı olarak son  günlerde bazı gazete köşe yazılarında ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti  Yönetim Kurulu Başkanı sayın Süleyman Akbulut tarafından yapılan açıklamalarda, basın mensuplarımız hakkında 11.06.2017 tarihinde gerçekleştirilen il danışma kurulu toplantımızda “Densiz Basın” ifadelerini kullandığım belirtilmiştir.

Söz konusu İl danışma kurulu toplantımızda yaptığım konuşmanın tamamı  eş zamanlı olarak sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanmış, halen İl Başkanlığımızın sosyal medya hesabı olan    https://www.facebook.com/akpartimuglailbaskanligi/ adresinde  erişime açık olarak  yayında durmaktadır. Konuşmamın hiçbir bölümünde böyle bir ifademin olmadığı gibi böyle bir söylemin asla basın mensuplarımız için  tarafımca söylenmesi mümkün değildir.

İl Danışma toplantımızda da açıkladığım üzere söylenmeyen sözlerin söylendiği gibi gösterilmesi, gerçeklik değeri olmayan bazı haberlerin yapılması, gazetecilik mesleği ile bağdaşmamaktadır.

“Göcek tünelinden  ambulansın geçirilmediği” haberi üzerine, yapılan haberin doğru olmadığını, oradan geçen aracın aslında bir kamyonet olduğunu ifade ettiğim basın toplantısı, üzülerek belirtmeliyim ki bazı kişiler tarafından çok farklı mecralara çekilmiş, Muğla’mızın daha güzel haberler ile anılması arzumuz maalesef ki karşılığını bulmamıştır.

Israrla ifade etmeme rağmen, kalemini iyi niyetli  bir şekilde kullanmayan bazı  basın mensuplarının olduğu bir gerçek olarak karşımızdadır. Ulusal basın yayın kuruluşlarının dahi  doğru şekilde haberleştirdiği haberleri, yaşadığımız şehirde ve bir telefon uzaklıkta olan basın mensubu arkadaşlarımızın  yanlış anlamaları  veya yanlış aktarmaları anlaşılır değildir.

Mümkünse haberin kaynağından teyit etmek basın mensubunun uyması gereken bir basın prensibidir. Bu prensibe uymamakta ısrar eden bazı basın mensubu arkadaşlar, tarafıma veya partimizden bir yetkiliye bir telefon ederek bu konuda veya diğer tüm konularda gerek teyit alma gerekse doğruyu öğrenmek mümkünken, bundan imtina ederek, ya yanlış ya da yalan haber yapmaya devam etmektedir.

Son yaşanan İl danışma kurulu toplantımızda yaptığım konuşmamda bahsi geçen ifadeleri kullanmamama ve bu konunun açık delili olarak  video görüntüleri herkesin kolaylıkla ulaşabileceği mecralarda ve partimiz resmi facebook sayfasında olmasına  rağmen bu videoyu izleme gereği duymadan tarafımca basın mensupları hakkında “densiz “ kelimesini kullandığım şeklinde haber yapılması yanlış olduğu gibi, bu haberin doğruluğunu teyit etmeden basına yansıtan basın mensubu arkadaşların bağlı bulunduğu meslek kuruluşunun başkanı da bu yalan haberi konu edinerek hakkımda bu haber doğruymuş gibi kınama mesajı yayınlamasını doğru bulmadığımı ve tüm ahlaki gerekçeler ve basın prensipleri adına reddettiğimi belirtmem gerekmiştir.

Bir toplumun, birlikte demokrasi ve özgürlük şemsiyesi altında yaşamasının en temel kaynaklarından biri de basındır ve basınımızı, zor şartlarda mesleğini yaparken korumak,kollamak ve yardımcı olmak her bir bireyin görevi olmalıdır. Bu konuda gerek ben gerekse başkanı olduğum teşkilatın her bir üyesi adına bu sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu belirtiyorum. Ancak basına karşı duyduğumuz bu saygı ve özeni  aynı şekilde basın mensuplarından da beklemek hakkımızdır.

Açıkça ifade etmek gerekirse siyasi konumum gereği gerek şahsıma gerekse teşkilat üyelerimize karşı, son dönemde özellikle referandum sonrasında ilçe ve il kongrelerimizin yaklaşmakta olduğu bu süreçte yapılan haksız suçlama ve iftiraların, bazı parti içi ve parti dışı odakların hesaplarının sonucu olduğunun farkındayız. Umudumuz bu hesap sahiplerinin hesaplarına ve bu çirkin kampanyalarına, şerefli basın mensubu arkadaşların alet olmamalarıdır.

Saygılarımla…

Kadem METE

AK  Parti Muğla İl Başkanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.