arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4532
EURO
34,7313
ALTIN
2.441,41
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

AK PARTİ BODRUM İLÇE BAŞKANLIĞI ÖMER ÖZMEN’E EMANET…

AK PARTİ BODRUM İLÇE BAŞKANLIĞI ÖMER ÖZMEN’E EMANET…
11 Aralık 2017 11:57
A+
A-

AK Parti Genel Merkezinin belirlediği Ömer Özmen ile delegenin isteği ve desteğiyle aday olan Fetan Özbek’in yarışında Bodrum İlçe Başkanlığını Ömer Özmen aldı.

Kayıtlı 400 delegenin 341’inin oy kullandığı 6.Olağan Kongrede Ömer Özmen 179, Fetan Özbek 160 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı.

AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı, 6’ncı olağan kongresini 10 Aralık Pazar günü Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongreye Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk de katıldı. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MKYK üyesi Bülent Karakuş’unda hazır bulunduğu kongrede eski il başkanları, bazı ilçe başkanları, kadın ve gençlik teşkilatları ile kalabalık bir partili grubu vardı. Kongreye katılanlar arasında Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç’ın da olması dikkat çekti.

Konuşmasıyla delegenin önerdiği ve desteklediği adayı devre dışı bıraktı…

Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, “Genel Merkez’in talimatıyla Ömer Özmen’i destekliyoruz” diyerek delegenin  önerdiği ve desteklediği aday Fetan Özbek’i, devre dışı bıraktı.

AK Parti kongre geleneğine aykırı olarak iki adayla seçime giden Bodrum teşkilatına en sert eleştiri İl Başkanı Kadem Mete’den geldi. Mete, Genel Merkez’in işaret ettiği adaya oy verilmesini açık açık talep etti.

Şehir milliyetçiliği yapanlara verdi veriştirdi…

Kürsüde yaptığı konuşmasında delegeye ne yapacağını sert, sinirli bir şekilde tarif eden AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, “Teşkilat olarak Hükümetin gücünü Bodrum ve Muğla’da göstermekten aciz olduklarını söyleyen Mete, “Bizler nasıl daha fazla taraftar kazanacağımızı, nasıl daha başarılı olmamız gerektiğini tartışmak yerine içimizdeki ayrışmayı körükleyen bir anlayışla siyaset yapıyoruz” dedi. Bodrum ve Muğla’da şehir milliyetçiliği yapıldığını savunan Mete, Bodrum İlçe kongresinde iki aday çıkmasını da sert bir dille eleştirdi.

MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar salonu terk etti…

Kongreyi davetli ve izleyenler arasında bulunan MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, Kadem Mete’nin konuşmasının içinde milliyetçilik konusunda maksadını aşan sert eleştirilere salonu terk ederek cevap verdi.

Kadem Mete’den Ömer Özmen için destek ricası…

“AK Parti’de makam talep edilmez, görev reddedilmez. Partimizde ‘ben varım’ anlayışı kabul gören bir anlayış değildir. Eğer siz hak etmişseniz sizi nerede olursanız olun bulurlar. 15 Temmuz’da sokaklarda olmayanların bugün kongre salonlarında görev talep etmeleri kabul edilemez. Kimse bizim aklımızla alay etmesin, hafızamızı yanıltmaya kalkmasın. Bodrum’dan 20 tane ilçe başkan adayı çıktı ama biz bir tane belediye başkanı çıkaramadık. Genel Merkez’imizin ince eleyip sık dokuyarak karar verdiği arkadaşımız istişareler sonucunda ilçe başkan adayı olarak belirlendi. Biz onu destekliyoruz. Genel merkez kendisini desteklememiz konusunda talimat verdi.

Mete, “Burası efeler diyarı, herkes tek oynuyor. Her ilçede aday çıkıyor. Her aday, her üyemiz bizim kıymetlimizdir. Kimsenin kalbini kırmak istemiyoruz. Bir tek kişiyi küstürecek lükse sahip değiliz. Zaten onun için genel merkezimiz iki aday çıkmasını istemiyor” diye konuştu.

Vekiller iki adaya da destek verdi…

AK Parti Muğla Milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer yaptıkları konuşmalarda yol arkadaşlarımızdan hangisi seçilirse seçilsin çalışacaklarını ifade ederek, Bodrum ve parti siyaseti içerisinde değerlerini belirterek, Ömer Özmen ve Fetan Özbek’e başarılar diledi.

Adaylara söz hakkı verilmedi…

Yaklaşık bir aydır devam eden kongre sürecinde delegelerin desteğini almak için çalışamalar yapan Bodrum İlçe Başkan adayları Ömer Özmen ve Fetan Özbek kongrede konuşturulmadı. Eski ilçe başkanı Macit Gündoğdu, ilçe başkanlığına vekalet eden Mehmet Akbaba, il başkanı Kadem Mete, MKYK üyesi Bülent Karakuş, Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, genel başkan yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın konuşmaları ve faaliyet raporlarının okunduğu kongrede, Fetan Özbek’i destekleyen delegelerin divan’a verdiği konuşma önergesi oylatılmadı. Adayların haricinde herkesin konuştuğu kongre sürecine yapılan oylamayla devam edildi. Kongre saat 20:30’da, Bodrum Yüksek Seçim Kurulu memurlarının yaptığı sayım ve sonuçları açıklamasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.