arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4923
EURO
34,9263
ALTIN
2.438,81
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

AK PARTİ’DE BAŞKANLIK ÇATLAĞI…

AK PARTİ’DE BAŞKANLIK ÇATLAĞI…
14 Kasım 2017 18:48
A+
A-
15 Yıllık İktidar Partisi zor günlerden geçiyor. Partinin her kademesinde ortaya çıkan çatlaklar, tek tek kapatılmaya çalışılırken yenileri ortaya çıkıyor.
Meclis Başkanlığı adaylığı konusu ise ayrışmanın büyüklüğünü ortaya koydu.
Günlerdir  Ankara ve İstanbul’da yapılan zirveler, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yeniden adaylığı üzerinde uzlaşma sağlayamadı.
Öncelikle, İsmail Kahraman ağır bir rahatsızlık geçirmiş ve uzun süre hastanede yatmak zorunda kalmıştı. Sağlığı nedeniyle işleri azaltıyor, yürümekte zorluk çekiyor, uzun süre ayakta kalamıyordu. Meclis koridorlarında, İsmail Kahraman’da unutkanlık başladığı da anlatılıyor.
Gup Başkanvekilleri aday göstermedi.
Dün de böyleydi.. Makam odasına çağırdığı Genel Sekreter Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na adaylık başvurusunu ayakta yaparken gözü koltuğundaydı. Sağlığının yerinde olduğunu göstermek için kameralar  karşısında oturmamakta direndi. Fakat bir süre sonra masanın ucuna tutunmak zorunda kaldı. Çok zayıflamış, soluk  bir yüzle konuşmasını güçlükle sürdürüyordu.
Sadece bu da değil..
Meclis Başkanlığı seçimleri partinin Atatürk açılımı yaptığı, Anıt-Kabir’e koştuğu bir döneme geldi. O nedenle de İsmail Kahraman’ın adı, haklı veya haksız geçtiğimiz iki yılda çok yıpratıldı. Parti içinde Atatürk açılımına uygun bir ismin, yıpratılmamış bir ismin Meclis Başkanlığına aday olması düşüncesi ağır basıyordu.
Bu nedenle de Meclis Başkanlığı için adayların sayısı artmıştı. Burhan Kuzu, Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ ve diğerleri.
Partinin isim babası, partiye yakın bir vakfın başkanı ve Erdoğan’ın “ağbi” dediği İsmail Kahraman’ın kendiliğinden çekilmesi beklendi ve aday olmaması telkin edildi.
Ama Kahraman bir dönem daha Meclis Başkanı olmak istiyordu. Erdoğan “hayır” diyemedi. Bana göre, Başbakan Binali Yıldırım ve partinin ağır topları  “hayır” dedi. AK Parti’nin adayı olarak prosedüre uygun olarak grup başkanvekilleri tarafından aday gösterilmedi
Kahraman yalnız kaldı..
Dün, CHP Grup Başkanvekilleri teammüllere uygun olarak, grubun adayı olan Zekeriya Temizel’in adaylık başvurusunu Meclis Başkanlığı’na yaptığı saatlerde İsmail Kahraman kameraların karşısına çıktı.
Yanında, iki yıl önce kendisini aday olarak gösteren AK Parti grup başkanvekilleri yoktu. Bu törene hiçbir Ak Parti Milletvekili de katılmadı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, kişisel adaylık başvuru dilekçesini TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na verdi.
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’ya giderken İsmail Kahraman’ın adaylığı ile ilgili bir soruya, “ben de sizin gibi şimdi öğrendim” ‘demişti. Pek ihtimal verilmiyordu ancak Erdoğan, gerçekten İsmail Kahraman’ın adaylığından haberi yok muydu?
Bu soruyu İsmail Kahraman’a iki defa sormak zorunda kaldım.
İlkinde sorumu duymamazlıktan geldi. Ve destek istemek için siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğini anlattı.
Tekrar, “adaylık başvurusundan önce sayın Erdoğan’a bilgi verdiniz mi?” diye sorunca açıklama yapmak zorunda kaldı.
“Adaylık, Milletvekillerinin münferit kararıdır. Cumhurbaşkanımız partiler üstünlüğüne sahiptir. Bir parti genel  başkanıdır ama  bu tip münferit hadiselerde, bir müesseriyeti  olmaz temennisi olabilir.  Temennisi de destek yönünde olabilir diye düşünüyorum. “
Kahraman, AK Parti grubu yerine, “partiler üstü” dediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımını istedi.
Erdoğan’ın desteği, “ağbi” İsmail Kahraman’dan yana olacaktır.
Yurt dışına çıktığında da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de  “Emin” ellerde olacaktır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.