arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

AKUT EĞİTİM BİRİMLERİ BODRUM’DA TOPLANDI…

AKUT EĞİTİM BİRİMLERİ BODRUM’DA TOPLANDI…
23 Nisan 2018 07:27
A+
A-

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 25 farklı ekipten katılan Seminer Birimi gönüllüleri ile 21-22 Nisan tarihlerinde Bodrumda Dernek iç akreditasyon çalışmalarını gerçekleştirdi. 

AKUT, arama-kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk anlayışıyla toplumu bilinçlendirme faaliyetlerine de aralıksız olarak devam ediyor. Her yıl toplumu bilinçlendirmek ve afetlere karşı daha dayanıklı bir Türkiye yaratmak için 100 binlerce kişiye Temel Afet Bilinçlendirme ve Deprem Seminerleri veren AKUT, “Hayata Devam Türkiye” projesi kapsamında da Anadolu’yu gezerek 5 yılda 60.000 km yol kat etti ve 52 il, 174 ilçede 5.5 milyon kişiye “Deprem Bilinçlendirme” semineri verdi.

AKUT Seminer Birimi, 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden 25 ekipten 120 seminer birimi gönüllüsü ile iç akreditasyon çalışması gerçekleştirdi. AKUT Bodrum ekibi ev sahipliğinde, Bodrum Doria Hotel sponsorluğunda, AKUT Bodrum ve İstanbul ekiplerinin organize ettiği çalışmada seminer birimi 2 günlük eğitim ve sınav sürecinden geçti. Çalışmada Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 Programı çerçevesinde finanse edilen uluslararası bir koordinasyon ve destek eylemi olan Kentsel Merkezlerde Afetlere Karşı Avrupa (EDUCEN) Projesi kapsamında işitme, görme ve bedensel engellilerin afet ve acil durumlarla ilgili hazırlıkları ve engellilerin afetlerde karşılaştıkları güçlükler AKUT Proje Koordinatörü Dr. Çağlar Akgüngör tarafından aktarıldı. Temel yangın ve yangına müdahale bilgileri Mahmut Çelik tarafından verildi. AFAD Muğla il Müdürlüğü’nden Eğitim Uzmanı Koray Ece, Türkiye’nin acil durum ve afet yapısı konularında bilgilendirme yaptı. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Yar. Doç. Dr. Yıldız Öztan Ulusoy ve Doç. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya’nın da afet eğitimleri ve iletişim konularında bilgilendirme yaptığı çalışmalarda acil durumlardaki yaklaşımlar incelendi.

AKUT, ülke genelindeki 27 ekibi ve 145 seminer birimi gönüllüsü ile farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.