arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4652
EURO
34,8281
ALTIN
2.452,43
BIST
9.891,91
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

BODRUM CUP REUTERS GÖZÜYLE, DÜNYA MEDYASINDA…

BODRUM CUP REUTERS GÖZÜYLE, DÜNYA MEDYASINDA…
19 Ekim 2017 13:20
A+
A-

Türkiye‘nin, en populer, geleneksel deniz araçlarından Guletler…”

Bu başlık, ARAB NEWS Haber Sitesinde yayınlandı. Orta Doğu ve Suudi Arabistan’ın önemli haber sitesi olan ARAB NEWS, Haber ve fotoğrafları, dünyanın en önemli haber ajanslarından REUTERSden alarak servise koydu..

Emin Varol / Arena Bodrum Haber Ankara Temsilcisi

Bu yıl Bodrum-Cup yarışlarını REUTERS Muhabiri de izliyor.

REUTERS Muhabiri Ümit Bektaş, benim yakın arkadaşım. Milliyet Gazetesi Ankara Haber Müdürlüğü yaptığım yıllarda Ümit Bektaş’la çalıştık. Türkiye’nin sayılı Foto Muhabirlerinden olan Bektaş’ı Bodrum Cup’a kazandırmak kolay olmadı.

Geçtiğimiz yıl katılacaktı. Ancak, hiç soğumayan Güneydoğu sınırımızda yaşanan sıcak gelişmeler nedeniyle Irak sınırına gitmek zorunda kalmıştı.

Bu yıl 29. su yapılan Uluslarası Bodrum Cup‘ın, tüm dünyada yayınlanan ilk fotoğraflarını Arena Bodrum Haber sayfamızda göreceksiniz. Bu fotoğrafların dünyadaki yansımalarını da yayınlıyoruz.

Böyle görkemlibir organizasyonu yerelden, ulusaldan çıkartıp, Guletlerini dünyaya tanıtmanın yolu medyadan ve tanıtımdan geçer. Profesyonellerle çalışmanın faydalarını anlatmama gerek yok sanırım.

30.Yılına iddialı hazırlanan organizasyon komitesinin çalışmalarını şimdiden başlattıklarını görüyoruz. Bence, bu doğru bir karar.

Erman Aras‘ın başlatığı 30 yıl bir organisasyon için uzun bir süre.

Artık uluslararası düzeyde hakettiği bir yere geldiğini görmemiz gerekir. Bıkmadan, usanmadan motordan inemeden heyecanla, sevgiyle her şeyini bu yarışlara verenleri bir kez daha kutluyorum.

———————-

Yelken yarışları, bir çok güzellikleri de içinde paylaşıyor..

Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kaplan heyecanla anlatıyor. Sahibi olduğu Karyalı teknesinde Vakfın çalışmalarını güzel bir Türkçe ile soluk almadan anlatırken gözlerimiz doluyor.

Bodrum Cup yarışlarına katkı yapmak isteyen öğrenciler, ellerine aldıkları fırçalarla yarışlara katılan tekneler için 100 flama boyamış. Ve, tüm teknelerin direklerine asmış, dalgalanıyor. İşa adamı Engin Kaplan, Vakfın çalışmalarını anlattıkça dugulanyorruz.

———————–

Dünya güzeli Kissebükü‘nün imara açılması da unutulmadı.

Ünlü denizcimiz Sadun Boro‘nun anıtı etrafında toplanan tüm yarış teknelerini sirenlerini bir dakika çalarak, bu güzel koyların imara açılmasını siren çalarak protesto etti.

Birisi elle çizmiş gibi, kare şeklindeki bir, birinci derece sit alanının 3. dereceye düşürülmesi herhalde ince bir zekanın ürünü olsa gerek! Ancak, hiç kimsenin aklıyla alay edilmemesi gerekiyor. Herkes herşeyin farkında..

————————

Kissebükü’ndeki İzmir Marşı, teknelerden büyük alkış aldı. Sadun Boro Anıtı etrafında dizilen teknelerin arasında dolaşan bir küçük kayıktan yükselen İzmir Marşı, tekne personeli dahil tüm katılımcıları güverteye çıkarttı.

Bir davul ve klarnet İzmir Marşı’nı çalarak teknelerin arasında dolaşıyordu. Teknelerden aldıkları alkış ve gördükleri ilgi ile bu marşı defalarca çalmak zorunda kaldılar.

29.Bodrum Cup, kendisine yakışan görkemiyle devam ediyor.

Biz yarışla ilgili notlarımızı aktarmaya ve anlatmaua devam edeceğiz.

Saygılarımla

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.