arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

BODRUM-KOS DEPREMİ VE TSUNAMİ KONUŞULDU…

BODRUM-KOS DEPREMİ VE TSUNAMİ KONUŞULDU…
14 Ekim 2017 13:20
A+
A-

Türkiye’nin Gerçeği Panelinde,  Bodrum Yarımadası ve  Ege Bölgesinde yaşanan depreme ilişkin bilim adamlarınca yapılan gözlemler neticesinde elde edilen bulgular değerlendirildi.

Bölgenin deprem riski ve yapılaşma konusunda bilim camiasını ve toplumu daha bilinçli hale getirebilmesine yönelik yapılan bildiri sunumları ise etkinliğin ön plana çıkan ana hedeflerinden biri oldu.

Türkiye’nin Gerçeği Anadolu Üniversitesi’nde Mercek Altına Alındı…

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı 4.UDMSK, ulusal ve uluslararası düzeydeki katılımcıların bildiri sunumlarıyla ikinci gününde de tüm hızıyla devam etti.

Konferans kapsamında düzenlenen “Bodrum-Kos Depremi ve Tsunami” panelinde;  İzmir  Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir,  İstanbul  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Dr. Eser Çaktı,  Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kıyı ve Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr.  Ahmet Cevdet Yalçıner ile  Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Ergin Ulutaş bildiri sunumlarını gerçekleştirdi. Panelde,  Bodrum Yarımadası ve  Ege Bölgesinde yaşanan depreme ilişkin bilim adamlarınca yapılan gözlemler neticesinde elde edilen bulguların, ilk elden bilim camiasına aktarılması ve katılımcılar tarafından tartışılması etkinliğin, alana sağladığı önemli katkılar arasında yer aldı. Bölgenin deprem riski ve yapılaşma konusunda bilim camiasını ve toplumu daha bilinçli hale getirebilmesine yönelik yapılan bildiri sunumları ise etkinliğin ön plana çıkan ana hedeflerinden biri oldu.

Yer bilimcileri ve deprem alanında araştırmalarını sürdürmekte olan genç araştırmacıları teşvik amacıyla yapılan organizasyon kapsamında ayrıca yer bilimleri alanında, ülkemizdeki mevcut eğitim ve istihdam politikalarına yönelik girişimlerin artarak ve genişletilerek sürdürülmesi, 4. UDMSK Düzenleme Kurulunca değerlendirildi. T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı İrfan  Keskin ise geliştirilen bilişim sistemlerinin kullanımında insan kaynağı ihtiyacına dikkat çekerek, Anadolu Üniversitesinin bu konudaki girişimlerini takdirle izlediklerini ve kurumsal katkılarının da artarak devam edeceğini belirtti. 294 bildiri sunumun yapılacağı 4.Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nın kapanışında ise genç araştırmacılara en iyi sözlü ve poster sunum ödülleri takdim edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.