arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4567
EURO
34,7928
ALTIN
2.440,77
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

BODRUM NATUREL VE DOĞAL ÜRÜNLER FUARI START ALDI…

BODRUM NATUREL VE DOĞAL ÜRÜNLER FUARI START ALDI…
5 Mart 2018 08:10
A+
A-

Bodrum Ziraat Odasınca 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan “Bodrum Naturel Ekolojik ve Doğal Ürünler Fuarı” öncesi Bodrum Ticaret Odası’n da, odalar ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Doğal ürünler üretici firmalarının ürünlerini tanıtma ve satış fırsatını bulacakları, taze sebze ve meyveden süt ve süt ürünlerine, hediyelik eşya ve aksesuarlardan, bahçecilik, el aletleri ve bahçe ekipmanları na kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren tüm sektör paydaşlarını tüketici ve sektör profesyonelleriyle bir araya getirecek olan organizasyon;  29 Ağustos-02 Eylül 2018 tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezi’nde kapalı bir alanda yapılacak.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonu’nda fuar öncesi bir istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Bodrum Ticaret Odası’ndan Zeki Özkeskin, Bodrum Deniz Ticaret Odası’dan Osman Bilgin, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesinden Turgut Karagöz, Slow Food Yaveş Gari Grubu’ndan Deniz Kurtsan, Yıldız Yıldırım Bodrum Kent Konseyi’nden Ayhan Ongun, Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nden Fatma Esma Kanber, Begonvil Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifinden Fulya Arıkan, Sevgi Umut,Neşe Yükselgil, Berrin Akdere Tarım Gıda Yazarları Derneği’nden İsmail Uğural katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına konuşan Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, toplantının amacını şu sözlerle açıkladı:

“Biz Bodrum’da turizmle tarımın birleştirilmesinden yanayız. Turizm sezonu 3 aya sıkışmış vaziyette. Biz Ziraat Odası olarak bu fuarlarla turizmi entegre edeceğiz. Burada bilinçli tarım yapılması, buradaki doğal ürünlerin Bodrum ve Dünyaya tattırılmasından yanayız. Adalarda da fuarla ilgili çalışmalarımız olacak. 2015 yılında yaptığımız fuara adalardan iyi bir katılım olmuştu. Bu fuarımızda da aynı katılımı sağlamak için yoğun çaba göstereceğiz.”

“29 Ağustos-2 Eylül arası Türkiye’deki doğal ve organik ürünlerin tanıtımının yanında bu ürünlerin Bodrum’da da yetişebildiğini göstermek istiyoruz” diyen Melengeç, “Biz bu fuarı ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerine gezilerle de zenginleştireceğiz. Bodrum’un tarım yüzünü de öne çıkaracağız. Bodrum tarımla bugünlere geldi. Tarımın çok ihmal edildiğini düşünüyoruz. Odamız yeni bir oda fakat ama tarımla turizmi entegre edeceğiz. Narenciye bahçelerinin korunmasını da el emeği alarak sağlayacağız. Dışarıdan gelen çok ilgili bir kesim var. Doğru ve bilinçli tarım yapma hususunda bize çok müracaatlar geliyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.