arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

BODRUM’DA İSRAİLLİ KONSOLOS ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR…

BODRUM’DA İSRAİLLİ KONSOLOS ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR…
23 Mart 2017 09:27
A+
A-

Başkonsolos Shai Cohen, Başkonsolos Yardımcısı Shira Ben Tzion ve Ticari Ateşe Mouneer Agbariya ile Bodrum Belediyesi’ni ziyaret ederek Bodrum Belediye Başkan Vekili Cafer Doğan ile görüştü.

 

Türkiye-İsrail ilişkilerinin konuşulduğu, turizm değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, BODTO Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Akkaya, Mehmet Ayaz, Deniz Eyinç ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı H. Halil Özyurt hazır bulundu.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Cafer Doğan, heyeti Bodrum’da görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Sizleri burada görmek ve sizlerle tanışmak bizi çok memnun etti. İnanıyorum ki bu yıl İsrailli turistler, Bodrum’a gelecek ve buradan memnun bir şeklide ayrılacaklar.” dedi.

İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye’de birçok bölgede ziyaretlerde bulunduklarını; politik, turistik ve ekonomik içerikli görüşmeler yaptıklarını, Bodrum’u da bu yönleriyle İsrail’den gelecek olan misafirler adına önceden tanımak istediklerini ifade etti.

Shai Cohen, Türkiye- İsrail ilişkilerinin normale dönmesinden mutluluk duyduğunu belirterek sadece büyükşehirleri değil ilçeleri de gezerek, buraları yakından görmek istediklerini söyledi. İsrailli turistlerin bu bölgede tatil yapmayı tercih edeceklerini sözlerine ekleyen Cohen, “Bizim turistlerimiz iki dalga halinde gelecek. Birincisi nisan ayında gelecek çünkü büyük bir bayramımız var. Mayıs itibariyle de insanlar yaz tatilini planlamaya başladılar. Akıllı turistler eminim ki Güneybatı Ege’yi seçeceklerdir. Şimdiden planlarını yapmaya başlarlar. Onlar seyahat uyarılarını takip ederler ve eminim ki bu bölgeyi seçeceklerdir.  Vatandaşlar, bu günlerde artık yakın bir yer arıyorlar ve tabii ki de fiyatlarda çok önemli. Yunanistan ve Türkiye ilk başta geliyor. Belki Malta. Bu dört yerden birini seçmek zorunda. Tabii ki bu tanıtımlar, İsrail’de bu yerlerin tanıtımının yapılması çok önemli. Güvenlik de çok önemli. Akıllı turist etrafına bakacak ve  onun kararını verecektir. Baktığı zaman Türkiye sonuçta çok büyük bir ülke, problem olan yerlerle Bodrum’u ayırt edebileceklerdir.” şeklinde konuştu.

Bodrum’a gelen turist sayıları ile İsrailli vatandaşlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Yaşanan olaylardan sonra İsrailli turistlerin Bodrum’a gelişinde düşüşler yaşanmıştı. Bu sene ise güzel adımlar atılmaya başlandı. Bodrum’a ilk uçak 4 Nisan’da geliyor. Nisan ayında da 11 uçak gelecek. Büyük işler başaracağımıza inanıyoruz. Ben, sizleri Bodrum’da gördüğüm için mutluyum ve teşekkür ediyorum.” dedi.

BODER Yönetim Kurulu Başkanı H. Halil Özyurt ise, “Ticaret odamızla seyahat acentelerimizle yerel idaremizle beraber tanıtma vakfı olarak İsrail’de büyükelçimizle görüşüp belediye başkanımızın başkanlığında bir gezi yapıp onları ziyaret edeceğiz. Buranın iklimi diğer bölgelerden farklı olarak kurudur; astım hastaları ilaç almadan iyileşiyor burada. Bodrum’u ziyaret eden Başkonsolos ve ekibine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

BODTO üyesi Deniz Eyinç ise  çalışmaların olumlu olduğunu ifade ederek, “Geldiğimiz nokta son derece mutluluk verici. Yıllardır Bodrum’da İsrailli turist göremiyorduk. Ama bundan sonra yoğun bir şekilde göreceğimize inanıyorum. Benim tespitim İsrailli vatandaşların özellikle Bodrum’u çok sevdiği bunun bir sebebinin de özellikle İstanbul ve Türkiye’deki akrabalarıyla Bodrum’da buluşma olanağını sağlamış olmaları. Bu sebeple de Bodrum’un gastronomik altyapısı, eğlence altyapısı ve özellikle son dönemde gelişen kaliteli yatak altyapısı beklentilerini son derece karşılayacaktır.  Bunun yanında deniz turizmi de Bodrum’dan doğmuş bir turizm şekli ve bu konudaki altyapımız son derece gelişmiş, teknelerimiz olsun Yunan adalarına olsun veya Türkiye’nin koylarına ulaşabilme imkânı olduğundan. Bundan sonraki süreçte oluşabilecek olumlu olumsuz her şey için destek vermeye hazırız.” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.