arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

CHP GRUP TOPLANTISINI İZLEDİ…

CHP GRUP TOPLANTISINI İZLEDİ…
10 Ekim 2017 17:03
A+
A-

CHP Grubunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Arena Bodrum Haber’e yaptığı açıklamada, “Yunan adalarının Türk halkına çok ihtiyacı var” dedi.

Emin Varol / Arena Bodrum Haber Ankara Temsilcisi

Başkan Kocadon, Yıllarca Yunan ekonomisine katkı sağlayan Türk ticari yatların ve guletlerin limandan çıkamamalarını “kritik bir aşama” olarak değerlendirdi ve “Yunan hükümetine yakışmadı” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, bu nedenle Yunan adalarının hafta sona başlayacak 29. Uluslararası Bodrum Cup yelken yarışları parkurundan çıkartıldığını da belirtti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Grubunda Genel Başkan Kemal Kılıçdıroğlu’nu dinlemek üzere TBMM’ye geldi.

Gruptan sonra iktidar kulisinde Arena Bodrum Haber Ankara Temsilcisi Emin Varol’un sorularını cevaplandıran Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon  “Yunan adalarıın Türk halkına çok ihtiyacı var” dedi.

Kocadon, yıllarca Yunan ekonomisine katkı sağlayan Türk ticari yatların ve guletlerin limandan çıkamamalarını “kritik bir aşama” olarak değerlendirdi ve “Yunan hükümetine yakışmadı” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, bu nedenle Yunan adalarının hafta sona başlayacak 29. Uluslararası Bodrum Cup yelken yarışları parkurundan çıkartıldığını da belirtti.

Hükümetin, Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların liman çıkışlarını yasaklamasının doğru bir karar olduğunu savunun Başkan Kocadon şunları söyledi:

“Yunun adalarının Türk halkına çok ihtiyacı var. Buna inanıyorum. Yaz’ı bir şekilde atlattınız. Kışın ne yapacaksınız.  Yunan adalarının Türk basını tarafından  çok reklamı yapıldı. İsteseler böyle reklam yapamazlardı. Yılda 500 bin Türk, Yunan adalarına gidiyor. Ekonomik faydayı düşünebiliyor musunuz?

Bence Türk ve Yunan hükümetleri bu sorunu çözmek zorundadır. Bu kadar insanın ekmeği ile oynanmaz. Özellikle Bodrum guletleri günlüğü 7 bin avrodan satılıyor. Bodrum guletlerinde şu anda 15 bin yatak avro.

Ticari yatlarımız, guletlerimiz çıkamıyor. Yuhahlılar, kritik bir aşamaya getirdiler Belki de Yunanlıların amaçları buydu. Ama Yunan Hükmeti’ne yakışmadı.”

Başkan Kocadon, hafta sonu başlayacak 29. The Bodrum Cup yarışlarından Yunan adalarının bu nedenle çıkartıldığını da hatırlatarak, “Biz Yunun adalarına büyük destek veriyorduk. Bu sene programdan çıkarttık” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.