arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5040
EURO
34,5697
ALTIN
2.503,67
BIST
9.548,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

DOĞA’YA KATKILARINDAN DOLAYI KAZMAZ’A TEŞEKKÜR…

DOĞA’YA KATKILARINDAN DOLAYI KAZMAZ’A TEŞEKKÜR…
6 Aralık 2016 23:39
A+
A-

 

Bodrum Çevre Platformu kurucusu Avukat Remzi Kazmaz’a Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün çevreye yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi…

Muğla Kent Konseyi’nin davetlisi olarak katılan Remzi Kazmaz kitabı Zihni Derin ve Çaylar Şirketten’in imza gününde ödülünü Osman Gürün’ün elinden aldı.

Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte Remzi Kazmaz’ın kendi yazdığı kitaptan senaryolaşan “Zihni Derin” ve “Çaylar Şirkenten” filmin gösterimi yapıldı.

remzi-kazmaz-1Coşkulu kalabalığın katıldığı toplantı salonunda gösterilen film sonunda kitaplarını imzalayan Remzi Kazmaz’a Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile birlikte Kazmaz’a çalışmalarından dolayı bir tebrik ederek bir plaket verdi. Başkan Osman Gürün Kazmaz’ın kendisini çevreye adayan kişi olarak bildiklerini ifade ederek “Muğla’ya ve Bodrum’a yaptıkları katkılardan dolayı plaketi kendilerine takdim etmekten mutluluk duyarım” dedi. Avukat Remzi Kazmaz ise 1.derece SİT alanlarının imara açılması konusundaki tehlikeye karşı her koşulda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olacaklarını dile getirerek “Bodrum Çevre Platformu olarak elimizden geleni yapacağız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapmak istediği Doğal SİT  Alanları Uygulama Planını durdurmak için çalışacağız. Bodrum’un doğal dengesini bozacak her planın karşısında olacağız” dedi.

Muğlalı Yönetmen Yüksel Aksu ile Rizeli Yönetmen Remzi Kazmaz’ın ortak yapımı olan kısa film “Zihni Derin” ve Çay’ı konu olan “Çaylar Şirketler” filmi gösteriminden sonra Zihni Derin adına bir müze açılması önerisi katılanlar tarafından alkışla karşılandı. Film gösteriminde Zihni Derin’in ailesi de hazır bulundu.

remzi-kazmaz-4Kitap tanıtımında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Zihni Derin’in Cumhuriyetin kuruluşunun ardından Mustafa Kemal Atatürk tarafından özel olarak görevlendirmesiyle İktisat Bakanlığının Tarımsal Genel Müdürü olarak görev yaptığını, daha sonrada Doğu Karadeniz’de çay üretimi ile ilgili çalışmalar yaparak ilk çay tohumlarını Türkiye’ye getirdiğini kaydetti. Başkan Gürün, “Zihni Derin çay üretiminin başlamasında oynadığı rolle, günümüzde de devam eden sürdürülebilir bir üretimin temelini atmıştır. Zihni Derin Muğla doğumlu Rizelidir. Çünkü Muğlalı olmak sadece Muğla’da doğmak demek değildir. Muğla için düşünen, çaba serf eden, emek veren, eser veren herkes Muğlalıdır. Bizde Zihni Derin’i yaşatmaya çalıştık. Onu hemşerisi gibi bağrına basan, gelecek nesillere bu değerlerimizi tanıtmaya çalışan bu kitap, bu panel bu çaba çok önemlidir. Zihni Derin, Rize ve Muğla arasında ki çok önemli bir bağdır” şeklinde konuştu.

Şair, Yazar Dr. Ali Abbas Çınar, Gazeteci Yazar Ünal Türkeş ve Ziraat Mühendisi Sema Köseoğlu birer konuşma yaptığı panelde, Remzi Kazmaz tarafından hazırlanan çayın üretimi filmi ve Zihni Derin ile ilgili slayt sunumu gösterimi gerçekleşti. Gösterimlerin ardından kitap tanıtımı ve panele katılan Zihni Derin’in ailesine teşekkür belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Etkinliğin sonunda yazar Remzi Kazmaz okurları için kaleme aldığı kitabı Çaylar Şirketten’i imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.