arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4532
EURO
34,7313
ALTIN
2.441,41
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

FUAT TURAN: MACİT GÜNDOĞDU MEGA YATIRIMA İMZAYI ATTI…

FUAT TURAN: MACİT GÜNDOĞDU MEGA YATIRIMA İMZAYI ATTI…
8 Aralık 2016 12:11
A+
A-

Dağınık bir coğrafyada bulunan ve organize olamayan Bodrum tersanelerini bir araya toplayan “ÖREN YAT İMALAT VE ÇEKEK YERİ KOMPLEKSİ” gerçek oluyor

Milas Milli Emlak Müdürü Rıza Demir’in imzasıyla gerçekleşen imza töreninde ‘Bodrum Sınırlı Sorumlu Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu İşyeri Yapı Kooparatifi’ni Başkan Macit Gündoğdu, Başkan Yardımcıları Fuat Turan ve Mustafa Özkalay temsil etti.

Bodrumlu yat imalatçısı 32 firmanın 2004 yılında bir araya gelerek kurduğu kooparatifin imzaladığı anlaşma tüm Addeniz ve Ege’de dolaşan mega yatlar dahil olmak üzere yüzlerce tekneye hizmet verecek. Kooparatifin kurulmasının ardından yer arayışıyla başlayan süreç, projeyi duyan Ören Belediyesi’nin yaptığı arazi önerisiyle 5 Aralık 2016 Pazartesi günü Milas Milli Emlak Müdürlüğü’nde imzalanan anlaşmayla tamamlandı.

Proje’nin altında imzası olan Kooperatif Başkan Yardımcısı Gemi Mühendisi Fuat Turan, uzun ve meşakkatli süreci anlatırken 3 yıl içerinde gerçekleşecek olan projenin, tahmini yıllık getirisinin 50 milyon Euro olacağının müjdesini de Bodrum’a verdi.

Projenin hayata geçme sürecinde AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu’nun hem önceki dönem Bodrum İlçe Başkanlığı hem de bugün yapmakta olduğu ilçe başkanlığı görevlerinde çok destek olduğunu ifade ederek “2009’de 49 yıllık ön anlaşmaya imza atmamızla başlayan 7 yıllık süreç 3 gün önce tamamlandı. Şimdi 15 gün sürecek olan ve projeyi kesinleştirecek süreci yaşıyoruz” dedi.

BU PROJEDE ÇOK İNSANIN EMEĞİ VAR

Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Müsteşarlarımızdan Efkan Ala ve İsmet Yılmaz ve Milli Emlak’la yoğun görüşmeler yaptık diyerek uzun ve meşakkatli süreci ifade eden Fuat Turan “Yeni çıkan yönetmelikle süreci tamamlanmasına çok büyük hizmet verdi. Ciro üzerinden devleti projeye ortak ettik. Binali Yıldırım sürecin büyük bölümünde Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı olarak görev yaptı ve projeye de çok katkı sağladı. Kendisiyle defalarca görüştük. Yıldrım Bey’in sonrasında yine bir Gemi Mühendisi olan Ahmet Arslan Bey’in bakan olması da işimizin kolaylaşmasına katkı sağladı”  dedi.

BU PROJE AKDENİZ VE EGE’NİN BİR NUMARASI OLACAK

“Bu projede 800 Tonluk bir lift olacak. İspanya ve İtalya ile çok rahat rekabet edebileceğiz. Bu sektöre farklı konularda 300 firma hizmet üretiyor. Proje Türkiye’de denizciliğe büyük hizmet verecek. Bodrumlu 27 denizci firma ile devam eden projemiz bölgede yüzlerce insana iş imkanı sağlayacak. Etrafında entegre olarak kurulacak olan diğer yatırımların büyüklüğü bize keyif veriyor. Kurduğumuz kooperatif ile gerçekleşecek proje Bodrumlu yat imalatçılarının imarla sıkıştığı tüm problemleri çözecek niteliktedir. Bu yeniden yapılanma ile İçmeler mevkiin de açılacak olan alanlarda oluşacak yeni düzenlemeler ve farklılaşan yatırımlar bizlere ve ilçemize yeni ekonomik açılımlar ve getiriler sunacak.” diyen Turan bu imza ile Bodrum’un denizcilik sektörünün önündeki taşı, çalıyı, çırpıyı temizledik tespitinde bulundu.

MAUSOLEUM’DAN BU YANA TERSANELER VAR OLDU VAR OLACAK DA…

Proje de İçmeler’in 4 katı çekek yeri alanı var. 250 dönümlük çekek alanında hizmet verecek olan Ören’de en az 3 bin kişi bu alanda istihdam edilecek diyen Turan “İçmeler’de boşalan alan yeniden düzenlenerek Yat Limanı ve Mavi Tur’un başlangıç noktası oluşturulabilir. Arıtma da kaldırılmalı bu bölgeden. Buranın bazı bölümlerinin ahşap yat imalatı olarak da korunması kesinlikle gerekli. Bu bölge de Mausoleum zamanında bu yana tersaneler var oldu olacak da.”

PROJEYE HÜKÜMET GEREKLİ DESTEĞİ FAZLASIYLA VERDİ…

Bu proje gerçekleşme sürecinde çok kişinin emeği var diyen Turan “Sayın Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde, AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu’nun da yoğun katkı ve destekleriyle, zaman zaman yapılan Ankara ziyaretleri ve sık sık yapılan telefon görüşmeleriyle bu işi başardık ve imzayı attık. Yıllar itibarıyla yavaş işleyen bürokrasinin hızlanmasıyla son 2-3 yıl içerisinde aldığımız yolda için hizmet veren ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sınırlı Sorumlu Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu İş Yeri Yapı Kooparatifi:

YÖNETİM KURULU;

Macit Gündoğdu – Başkan, Fuat Turan – Başkan Yrd., Mustafa Özkalay – Başkan Yrd., Gündüz Nalbantoğlu – Üye, R.Sinan Yavuz – Üye

ÜYELERİ;

Numan Özyurt, İsmail Özyurt, Ahmet Eryılmaz, Halil Özmen, Mazlum Ağan, Mehmet Nalbantoğlu, İlkay Mıstık, Hikmet Koytunbaba, Yücel Öztaşkın, Mehmet Kocatepe, Orhan Dinç, M.Sinan Özer, K.Nur Yılmaz, Mehmet Durmaz, Ahmet Epikman, Safa Altaş, Elif Baki, İbrahim Apak, Suat-Fuat Çelikoğlu, Soner Akdeniz, Hasan Top, Şerif Sevi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.