arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5292
EURO
34,9276
ALTIN
2.434,24
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

GÖKHAN’IN ORGANLARI 4 HASTAYA UMUT OLDU…

GÖKHAN’IN ORGANLARI 4 HASTAYA UMUT OLDU…
19 Ekim 2016 08:59
A+
A-

Bodrum’un İslamhaneleri Mahallesi’nde 16 Ekim günü iddiaya göre bir cipin arkadan çarpması sonucu geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Gökhan Ulusoy’un organları 4 farklı ile gönderildi.

Bodrum Acıbadem Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Ulusoy’un kalp, karaciğer, böbrekleri, akciğer ve korneaları farklı hastanelerinden gelen ekiplerin katıldığı operasyonla alındı. Ulusoy’un organları, Milas-Bodrum havalimanında hazır bekletilen askeri uçakla nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere sevk edildi.

Aynı zamanda hayatını kaybettiği hastanede kantin görevlisi olarak çalışan Ulusoy’un ölümü, ailesi başta olmak üzere, çalışma arkadaşlarını da üzüntüye boğdu.

Gökhan Ulusoy’un abisi İstanbul Maltepe Fındıklı Mahallesi Seyitağa Camisi İmam Hatibi Gürsel Ulusoy, inançları gereği böyle bir karar aldıklarını söyledi. Gazetecilere açıklamada bulunan acılı abi şunları söyledi:

“Kardeşimizin motosiklet kazasını öğrendik. Bugünde beyin ölümü gerçekleşti. Bize, aile olarak hepimize soruldu, organ nakli ile ilgili ne yapacağız, düşünceniz nedir diye. Bize bu defalarca soruldu zaten daha öncesinde de başka hastalar tarafından soruldu ama bugün artık sıra ailemizde. Organ naklinin hayra vesile olması açısından ve başkalarına da örnek olması teşkil etmesi açısından biz organ naklinin caiz olduğunu biliyoruz zaten. Şartlar olgunlaşması durumunda organ naklinin gerçekleşebileceğini söyledik. Bir insanı kurtaranın bütün insanlığı kurtarmış gibi olacağı şiarıyla, ayetiyle hareket ettik. Annemize babamıza bunu anlatmak biraz zor olduysa da hamt olsun onlarda bizde inançlı insanlarız. Başkalarında kardeşimizin kalbinin yaşaması sadece bir sülaleyken şimdi 7-8 cana can katıp onların yaşamasına vesile olup onlarla beraber 7-8 sülale olarak ve onların dualarıyla kardeşimizin inşallah yaşayacağına inanıyoruz. O yattığı yerden burada yaptığı bu hayırlı işten dolayı biz vesile olacağız ama o faydalanacak. İnşallah amel defterine bunun sevabının yazılması niyetiyle ve biliyoruz büyük birde ihtiyaç var ülkemizde de dünyada da. Biz inançlı insanlarız kardeşimizin artık beyin ölümü gerçekleşti, doktorlardan gelen bu teklif de biz inançlı olduğumuz için kabul ettik ve organ naklinin gerçekleşmesine izin verdik.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.