arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

KADRAJIN KONTROLÜ ÖĞRENCİLERDE…

KADRAJIN KONTROLÜ ÖĞRENCİLERDE…
18 Şubat 2018 13:11
A+
A-

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilk olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında il genelindeki liseler arasında başlatılan fotoğraf makinesi ödüllü fotoğraf yarışmasının 3’ncüsü bu yıl “Kadrajıma Takılanlar” temasıyla düzenlendi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin girişimiyle Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında başlatılan ve bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilecek olan Liselerarası Fotoğraf Yarışması’nın protokolü, Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Proje, Muğla genelindeki liselerde okuyan öğrencilerin duygu ve düşüncelerini görsel sanat çalışmaları aracılığıyla sergileyebilmeleri, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak, geliştirmek ve gazetecilik mesleğine farkındalık yaratmak amacıyla düzenleniyor.

Bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilecek olan ve “Kadrajıma Takılanlar” temasıyla düzenlenen Liselerarası Fotoğraf Yarışması’nın protokolü, Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Bodrum Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummuhan Yurt, Bodrum Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Fikret Hıdır, Milli Eğitim görevlileri ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, göreve geldikleri 2015 yılında eğitsel projelere önem vermeyi kendilerine şiar ederek çalışmalarına yön verdiklerini ifade etti.

Projeyle ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile görüştüklerinde, olumlu tepkiler aldıklarını ve kısa sürede projeye şekil verdiklerine işaret eden Başkan Akbulut, “Bu çalışmayı yaparken, Muğla genelindeki liselerde okuyan öğrencilerin duygu ve düşüncelerini görsel sanat çalışmaları aracılığıyla sergileyebilmelerini, yaratıcılıklarını geliştirmelerini, gazetecilik mesleğine olan ilgililerinin yanı sıra mesleğimize yönelik farkındalığı arttırmayı da amaçlamıştık. Bugün gelinen noktada bunu başardığımızı düşünüyorum. Projemize ilginin her geçen gün arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte Milli Eğitim Müdürlüğümüz, projemizin gelenekselleşmesini talep etti ve bu yolda da ilerliyoruz. Biz görevde olalım ya da olmayalım sonraki yıllarda da umarım geleneksel halde devam edecek bir projenin temellerini atmışızdır. Bu çalışmamızda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile paydaşlık etmekten gurur duyuyoruz. Projemizin başladığı günden bu yana her zaman yanımızda olan ve aynı zamanda cemiyet üyelerimiz olan Bodrum Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ummuhan Yurt ile Birim Sorumlusu Fikret Hıdır’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de konuşmasında, eğitimin söz konusu olduğu konularda, kurumlar arası ilişkilerin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Eğitim ve öğretimin yanı sıra öğrencilerin sosyal faaliyetlerle de geliştiğine vurgu yapan İl Müdürü Ekinci; “Çok güzel bir şehirde ve coğrafyadayız. Bu coğrafyanın güzelliğini bazen farkına bile varamıyoruz. İşte bu çalışmanın amacı, çocuklarımızın o algılarını özel bir yere odaklamayı ve farkında olmalarını sağlamak. Çocuklarımızın; ellerindeki telefon veya fotoğraf makinalarının kadrajlarının içerisine güzellikleri yerleştirmeye çalışmalarını ve o güzelliklerin farkına varmaları için çabalıyoruz. Bu yıl geniş bir görsel sunuma açık bir tema belirledik. Açıkçası öğrencilerimizin ortaya koyacakları eserleri merakla bekliyoruz. Bu eğitsel içerikli ortak çalışmayı ortaya koymamızdaki paydaşımız Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin protokolü, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut arasında imzalandı.

Son 2 yılda “Mavi ve Yeşil Keşfet Muğla’yı” ve “Merhamet” temalarının işlendiği proje, bu yıl “Kadrajıma Takılanlar” temasıyla gerçekleştirilecek.

Seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu dereceye giren öğrenciler, Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından fotoğraf makineleriyle ödüllendirilecek. Yarışmaya katılarak, değerlendirilen eserler, Nisan ayında düzenlenecek ödül töreninin ardından, Muğla Sınırsızlık Meydanında ve ilçelerde sergilenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.