arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

MATEMATİK TIR’I ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR…

MATEMATİK TIR’I ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR…
18 Mart 2017 09:08
A+
A-

Matematiğin eğlenceli ve yaratıcı dünyasını çocuklarla buluşturan Harika Matematik Sergisi Anadolu’daki çocuklarla buluşmak için yeniden yollarda

Sergi 20-24 Mart tarihleri arasında eş zamanlı olarak Muğla’da, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Fuayesi’nde ve Amasya’da ise Amasya Belediyesi ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde olacak.

Minik Eller Büyük Hayaller Platformu kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlikler ile çocukları destekleyen QNB Finansbank ana sponsorluğunda ve IEG işbirliği ile hayata geçen proje çocukların matematiğin temel konularını eğlenceli ve interaktif şekilde öğrenmesine yardımcı oluyor.

Harika Matematik Sergisi eş zamanlı olarak 20-24 Mart tarihleri arasında Muğla’da Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi Fuayesi ve Amasya’da Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde açılacak. Sergi, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 07-13 yaş arası çocuklar tarafından ücretsiz gezilebilecek.

Harika Matematik Tırı 2017 Turnesi’nde Hedef: 2 Tır ile 3 ayda 22 İl…
Çocukların büyük ilgi gösterdiği Harika Matematik Sergisi’nin gezgin tırları gördüğü yoğun ilgi üzerine Türkiye’de daha fazla çocuğa ulaşabilmek için bu yıl ikiye çıkarıldı. TIR’lar 20 Şubat tarihinden itibaren eş zamanlı olarak Türkiye turnesine çıktı. 20-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Sultanbeyli Belediyesi ve Sultangazi Belediyesi’nde, 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında İstanbul Esenler Belediyesi ve Manisa Yunus Emre Belediyesi’nde, 06-10 Mart tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabük’ün Safranbolu Belediyesi’nde,13-17 Mart tarihleri arasında ise Aydın Kuşadası Ticaret Odası ve Çankırı Belediyesi’nde çocuklarla buluşan Harika Matematik Sergisi turne çerçevesinde iki TIR ile üç ay süresince belirlenen 22 ildeki tüm çocuklara ulaşmayı hedefliyor.

Çocuklar eğlenerek büyüyor, kendilerini keşfediyor…
Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği ve İlköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı’na da uygun olan sergi, Özel Tırlarla yola çıkıyor ve her şehirde yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenen mekanlarda sergiler kurularak birer hafta boyunca çocukların ziyaretine açılıyor. Çocuklar, “Dans Eden Geometri”, “Haydi Yuvarla”, “Kule Yapalım”, “Aynadaki Kim” ve “Dev Küp” modüllerinin bulunduğu, “Da Vinci Learning’nin Atölye” çalışmaları ve “Da Vinci Learning Mobil Sinema”nın da olacağını sergiyi keyifle geziyor.

Hayatın her alanında var olan matematiği gezici modüller ile Türkiye genelinde çocuklara sevdiren, eğlenirken öğrendikleri interaktif sergi “Harika Matematik’’ ; bir çok farklı ünite ile bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri eğlenceli bir yolculuk yapıyor. Ayrıca Da Vinci Learning’nin Atölye çalışmaları ve Da Vinci Learning Mobil Sinemanın da olduğu istasyonlarda, bilgilerini pekiştirebiliyor ve arkadaşları ile hoş vakit geçirebiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.