arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

MAVİ HEYECANA GÜNLER KALDI…

MAVİ HEYECANA GÜNLER KALDI…
3 Ekim 2017 10:32
A+
A-

Türkiye’nin önde gelen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, 16 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında 29’uncu kez yelken tutkunlarıyla buluşacak.

Yelkencilerin 6 gün boyunca gulet, tırhandil, cruiser ve katamaran kategorilerinde yarışacağı organizasyon boyunca, karada ve denizde de birçok eğlenceli etkinlik yapılacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 150 yat ve 1500 yelkencinin katılması beklenen The Bodrum Cup, sürpriz konserlerle sona erecek.

Bu yıl 19-21 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, 29 yıldır hem Türkiye’nin hem de Bodrum’un tanıtımına katkı sunuyor. Era Bodrum Yelken Kulübü’nün hayata geçirdiği ve yıllar içinde gelenekselleşen The Bodrum Cup, bu yıl da yine binlerce yelken tutkununu bir araya getirecek.

The Bodrum Cup 16 Ekim günü kampana töreniyle başlayacak. Yarışların gulet, tırhandil, cruiser ve katamaran kategorilerinde yapılacağı The Bodrum Cup, denizcilerin konuklarıyla birlikte yarışmasını mümkün kılmasıyla diğer yarışlar arasında öne çıkıyor. Bodrum’dan başlayıp, Yalıkavak ve Gökova koylarını da kapsayan 5 etaptan oluşacak yarışmada yelkencilerin rotası ise şöyle:

TAV PASSPORT ETABI – Bodrum-Kissebükü
METRO ETABI Kissebükü-Bodrum
ANADOLU SİGORTA ETABI Bodrum-Yalıkavak
TECHNOGYM ETABI Palmarina-Gümüşlük
PALMARİNA BODRUM Gümüşlük- Palmarina

The Bodrum Cup’a bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, IMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, TURSAB ve TYF destek veriyor. Organizasyona bu yıl 150 yat ve 1500 yelkenci ile birlikte 5000 yelken meraklısının da katılması bekleniyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, The Bodrum Cup’ın Bodrum için çok önemli olduğunu ifade etti. Kocadon; “Bodrum’un bugünlere gelmesinde büyük etkisi olan ve şu anda da 15-20 bin yata ulaşmış mavi yolculuğun ve denizcilik sektörünün, özellikle The Bodrum Cup yelken yarışlarından sonra cazibesi daha da artmıştır. Etkinliğimizi öyle güzel bir hale getirdik ki, yarışlarımız artık dünyada da konuşuluyor. Amacımız, yarışlarımızın her yıl çıtasını biraz daha yükseltmektir” diye konuştu.

Bu yıl rota tamamen Bodrum…
The Bodrum Cup’ta bu yıl rota tamamen Bodrum koylarından oluşuyor. The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal bunun nedenini şöyle açıkladı: “Denizcilerimizin Yunanistan’da yaşadığı zorlukların farkındayız. Denizcilerimizin yanındayız. Esasında uluslararası bir organizasyon olarak iki ülke arasındaki ticari bağı ve dostluk algısını geliştirmek amacıyla yarışlarımıza Yunanistan rotalarını da dâhil ediyorduk ve bu girişimin iki ülke ekonomisine bugüne kadar yapmış olduğu katkı bizi son derece mutlu etti diyebiliriz. Ancak ülkemizin son iki yıldır turizm alanında karşı karşıya kaldığı sıkıntılar nedeniyle bu yıl rotamızı tamamen Bodrum’a çevirdik. Bu sayede Bodrum’u ve ülkemizi tüm dünyaya en doğru biçimde tanıtmayı arzuluyoruz.”

Uluslararası bir deniz festivali…
The Bodrum Cup’ta heyecan dolu yarışlarla birlikte hem karada hem de denizde pek çok eğlenceli etkinlik düzenleniyor. The Bodrum Cup bu özelliğiyle uluslararası bir deniz festivali olarak da dikkatleri üzerine çekiyor. Fransa, İspanya, İsveç ve Yunanistan’dan katılımcıların ağırlığını hissettirdiği etkinliğe; Alman ve Amerikan katılımcıların yanı sıra İngiltere, İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinden katılımcılar da renk katıyor.

Organizasyonda geçtiğimiz yıllarda Sertab Erener, Gökhan Türkmen,  Nilüfer, Fatma Turgut, İlhan Şeşen, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars gibi sanatçılar sahne aldı. Bu yıl da 16 Ekim’de kampana töreniyle başlayacak organizasyonda katılımcılar, sürpriz konserlerin tadını çıkaracak. Katılımcılar ayrıca The Bodrum Cup Meydan Aktiviteleri, Akustik Şehir Konserleri, Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması ve #instabodrumcup Fotoğraf Yarışması gibi eğlenceli etkinliklerle keyifli bir festival ortamını paylaşacak.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, bu etkinliklerin en önemlilerinden birinin Mavi Yolculuk Yemek Yarışması olduğunu söyledi. Uysal; “Çıkış noktamız mavi yolculuk, mavi yolculuk kavramını çok önemsiyoruz.  Mavi yolculuğa sadece bizler değil tüm dünya değer veriyor. İşte tam da bu nedenle, The Bodrum Cup’taki mavi yolculuğumuz süresince teknelerde yapılan yemeklerin ve gizli tariflerin keşfedilmesi amacıyla başlattığımız yarışmamızı bu yıl çok daha profesyonelce ele alarak daha da ileriye götüreceğiz. Geçen yıl yıldızlı şeflerin de katıldığı bir final yapmıştık. Bu yıl da 15 tekneyle Palmarina’da yapılacak finalle taçlandıracağımız etkinliğimizde, çok önemli konukları ağırlayacağız” dedi. The Bodrum Cup, ödül töreninin ardından final konseriyle sonlanacak.

Güneş ve rüzgâr turizmini tercih nedeni yapan yarış…
Denizciliğin gelişimine katkı sunan ve genç neslin yelken sporu ile tanışmasını sağlayan The Bodrum Cup, koyların ve denizlerin korunması konusunda da farkındalık yaratıyor. Tüm bu özellikleriyle Türkiye’nin ve Bodrum’un gurur duyduğu bir organizasyon olan The Bodrum Cup, bölgedeki yat üretim teknolojisini de dünyayla entegre hale getiriyor. Güneş ve rüzgâr turizminin öne çıkmasını sağlayan The Bodrum Cup, Akdeniz başta olmak üzere farklı rotalara ulaşmayı ve yurt dışından daha fazla yat çekecek girişimleri başlatmayı hedefliyor.

The Bodrum Cup Kurucusu Erman Aras, güneş ve rüzgâr turizmine geçiş sürecini şu sözlerle aktardı: “29 yıl önce Bodrum’da genelde sadece güneş ve denize dayalı bir turizm vardı. The Bodrum Cup organizasyonunu hayata geçirirken ‘Bunu nasıl değiştirebiliriz?’ diye düşündük ve bu hedefle yola çıktık. Bugün görüyoruz ki, yelkencilik artık başta Bodrum olmak üzere yöremizin ekonomik anlamda ciddi bir lokomotifi haline geldi. Böylece esnafımız da 12 aya yayılan turizm sayesinde daha fazla kazanıyor.”

The Bodrum Cup yelken sporuna ilgiyi de artırıyor…
Deniz meraklılarına ve profesyonel yat mürettebatına yelkenciliği öğretip benimsetmek üzere yola çıkan uluslararası denizcilik festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, 29 yıldır yelkenciliğin tanınmasına ve sevilmesine katkı sunuyor.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, yarışın profesyonel yelkencileri olduğu kadar amatör deniz sevdalılarını da yelken sporuyla buluşturduğunu söyledi. Uysal; “The Bodrum Cup’ın festival havasını pekiştiren en önemli özelliği, yatların konuklarıyla birlikte yarışabildikleri çok az sayıdaki regatta arasında olması. Bu sayede denizi seven ancak hayatında daha önce hiç yelken sporu yapmamış kişiler de bu heyecanı birebir deneyimleme fırsatı buluyor. Dolayısıyla yelken sporuna ilgileri de artıyor. Hatta sonraki yıllarda bu konuklardan yarışçıların çıktığını dahi görüyoruz” dedi.

Kisebükü’ne anlamlı ziyaret…
The Bodrum Cup’a katılan yelkenciler, Gökova’da bir süredir gündeme gelen yapılaşma planlarına dikkat çekmek için Gökova’nın ilk koyu olan Kisebükü’nde bir araya gelecek. Tüm teknelerin katılımına açık olacak etkinlikte yelkenciler, çevrenin ve doğal güzelliklerin korunmasına destek amacıyla deniz üstünde görsel bir şölene de imza atacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.