arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,16
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

MEHMET KOCADON BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI YOLUNDA …

MEHMET KOCADON BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI YOLUNDA …
1 Aralık 2017 14:48
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Niyetlendi…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, medyafaresi.com adlı internet sitesinin muhabirine verdiği röportajda, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ve Büyükşehir ile Bodrum belediyeleri arasında zaman zaman yaşanan gerginliklere ilişkin sorulara yanıt verdi. Kocadon, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusundaki soruya “Niyetimiz var. Gündemimizde öyle bir konu da var. Bizim talip olmamız önemli değil. Önemli olan CHP’nin bizi görevlendirmesi. Partim görevlendirirse de bu işi seve seve yapacağıma inanıyorum.” yanıtını verdi.

1999 yılından beri belediye başkanlığı yaptığını anlatan Başkan Kocadon, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Basamakları tek tek çıkarak geldim. Asla mücadeleden vazgeçmedim. Siyasi arenada imkansızları da başardım. Büyükşehir Yasası Muğla’ya uymayan bir yasa. Muğla’ya baktığımızda, ilçeleri ilden fazla nüfusa  ve ekonomik güce sahip. Arada 130 kilometre gibi mesafeler var. Bunun tekrar gözden geçirilmesi içn her türlü gayreti gösteriyoruz ama 2019 yılında da Büyükşehir Yasası ile seçimlere gireceğiz diye düşünüyorum. Bizim talip olmamız önemli değil. Önemli olan CHP’nin bizi görevlendirmesi. Partim görevlendirirse de bu işi seve seve yapacağıma inanıyorum.”

Büyükşehir Yasası’ndan çok, Büyükşehir uygulamalarından dolayı  hizmet noktasında zorluk çektiklerini ifade eden Kocadon, “Önemli olan birlik beraberlik, hak ve adalet içinde yönetmektir. Büyükşehir’in bazı takdir haklarını kullanmaktır. Herkesin bir yönetim anlayışı var tabii. Saygı duymak lazım” diye konuştu.

HOŞGÖRÜSÜ YÜKSEK BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM

Gazetecinin, Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi arasında anlaşmazlık olup olmadığı yönündeki sorusuna da yanıt veren Başkan Kocadon, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anlaşmazlık yok. Ben hiçbir zaman hiç kimseyle anlaşmazlık yaşayacak karakterde biri değilim.Hoşgörüsü yüksek bir belediye başkanıyım. Bodrum halkından da çok büyük takdir gören bir başkanım. Rantın en yüksek olduğu bir yerin belediye başkanısınız. Korumasız halkın arasında geziyorsunuz. Çünkü biz insanların ne yasal haklarını elinden alırız, ne de ekmeğiyle oynarız. Burada önemli olan Bodrum’un hizmet alışından yana zorlandığımız için zaman zaman gerginlikler yaşandı. Yoksa kimsenin şahsıyla bir derdim yok. İnanıyorum ki onların da benimle yok. Ama burada bir hizmet yarışı var. Bodrum’un eksikleri var ve bunların hızlı bir şekilde tamamlanması lazım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.