arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

MUĞLA GHSİM: ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ…

MUĞLA GHSİM: ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ…
14 Mayıs 2018 08:49
A+
A-

Engelli vatandaşlarımız, kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahiptirler.

Temel hak ve özgürlüklerden mevcut imkan ve fırsatlardan tam ve eşit şekilde yararlanmaları, topluma etkin bir şekilde katılımları devletimizin ve tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır.

Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır.
Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda Valilik Binasında yapılan düzenlemeler ile engelli vatandaşlarımıza hayatı daha da kolaylaştırma yolunda büyük adımlar atıldı.
Engelli sporcularımız Tuncay Kırbaş ve Mustafa Durmuş Valilik Binasında hizmet almak için gittiklerinde yeni yapılan tekerlekli sandalye rampaları ve bina içine kurulan tekerlekli sandalye asansörü ile kimseden yardım almadan kendi imkanları ile işlerini yapabildiklerini gösterdiler. Sporcularımız bu imkanın kendilerine tanınmasından dolayı başta Valimiz Sayın Esengül Civelek olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederek Ülkemizdeki nüfusun yüzde 6.9’unun engellilerden oluştuğunu ve gün geçtikçe daha iyi şartlara sahip olmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz da konuyla ilgili şunları söyledi;

Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımıza beceri kazandırma, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması büyük önem taşımaktadır.

Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Ancak engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyanın ve toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Bu bağlamda biz Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, engelli bireylerimizin özellikle diğer bireyler ile spor yolu ile entegre olmaları için önemli bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle Bedensel Engelliler için tasarlanmış aracımızla isteyen her engellimizi evinden alarak ücretsiz spor salonlarımızdan, sahalarımızdan tesislerimizden yararlandırıyoruz. Her yıl İstanbul Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Yarışmasına sporcu gönderiyoruz, “Engelleri Spor ile Aşalım”, “Engelleri Atla Geç” gibi bir çok proje üreterek engelli bireylerimizin evlerine kapanmalarını engellemeye çalışıyoruz. Çünkü bizler çok iyi biliyoruz ki; “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” diyerek Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engellilerimize eşit, erişilebilir ve engelsiz mutlu bir hayat dileğinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.