arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

MUĞLA’YA 44 PRATİSYEN HEKİM ATANDI…

MUĞLA’YA 44 PRATİSYEN HEKİM ATANDI…
17 Ekim 2017 12:09
A+
A-

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete İl Başkanlığı binasında gündeme ve bazı konulara ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Mete; Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma projeleriyle ilgili 18.10.2017 Çarşamba günü, saat 14:00’de  Bodrum, Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenleyeceklerini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Muğla’da SİT alanları sorunu ile ilgili yapılan çalışmalar, İş Kur üzerinden alınan TYP işçilerinin süre uzatımı, kongre süreci, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış tarihi ve bazı okullara alınacak olan güvenlik görevlilerine dair yaptığı açıklamasında şunları ifade etti.

“Hastane 29 Ekim gibi anlamlı bir tarihte açılıyor.”

Mete “Daha donanımlı hale getirilmesi için açılışı birkaç kez ertelenmek zorunda kalınan hastanemiz 29 Ekim tarihinde, Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü gibi güzel bir tarihte  Muğlalı vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli çalışmalar yapılıyor. Öyle zannediyorum ki bu bilgiler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamuoyu ve basın mensuplarımız ile de paylaşılacaktır. Dedi.

Muğla’ya 44 Pratisyen hekim geliyor.

Buradan bir müjdeyi de Muğlalı hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum. İlk günden bu güne önce insan diyen ve sağlık alanında büyük yatırımlar yapan partimiz bu gün yine aynı anlayışla yoluna devam ediyor.

Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımız  Bodrum İlçemize 2, Dalaman İlçemize 6, Datça İlçemize 3, Fethiye ilçemize 1, Kavaklıdere İlçemize 2 Köyceğiz İlçemize 1, Marmaris İlçemize 2 Menteşe İlçemize 7,  Milas İlçemize 5 Ortaca İlçemize 6 Seydikemer İlçemize 3 Ula İlçemize 2, Yatağan İlçemize 4 olmak üzere toplam 44 pratisyen hekim görevlendirmiştir. Muğla’mıza hayırlı olsun

TYP (Toplum Yararına Program) işçilerinin süresi uzatıldı.

İl Başkanı Kadem Mete “İş-Kur kapsamındaTYP programı ile istihdam edilen kardeşlerimiz için süre uzatımına gidildi. Hükümetimizin aldığı karar ile tüm ilçelerimizde kaymakamlıklarda, orman teşkilatımızda, müftülüklerde, çalışan personel ile, Yatağan, Ula, Dalaman, Fethiye ilçe Belediyelerinde halihazırda çalışmakta olup da çalışma süreleri dolan 1420 kardeşimizin çalışma süreleri 3 ay süre ile uzatılmıştır.

“Okullara güvenlik görevlisi alınacak “

“Bunun yanında yine İş-Kur üzerinden okullarımızda, geleceğimizin teminatı kıymetli genç kardeşlerimizin güvenliği için ilimiz genelinde 75 güvenlik görevlisi alınacak. İlk defa gerçekleşecek bu uygulama ile yavrularımızın sağlığı ve güvenliği de devletimizce korunacak.. dedi.

Kongre sürecine ilişkin sorulan soruya “Genel Merkezimizce 30 büyük şehirde kongreler askıya aldı. Ne zaman başlatılacağı konusunda şu an net bir bilgimiz yok. Eminim ki Partimiz için en uygun zamanda bu kongreler yapılacaktır dedi.

Son olarak CHP Milletvekili Akın Üstündağ’ın mecliste yaptığı açıklamaya ilişkin ise;

“Muğlalı vatandaşlarımız maalesef zengin toprakların fakir çocukları durumundalar. Kendi evlatları için kendi arazilerine ev yapamıyorlar. Dolayısıyla vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıya çözüm bulmak amacı ile bizzat Sn. Cumhurbaşkanımıza konuyu arz ettim.

Sn Bakanımız Mehmet Özhaseki Beyin de talimatı ile ilimizde tüm kesimlerin katılımına açık olacak şekilde çalışmalar başlatıldı.

Ayrıca bakanlığımız yetkililerince  “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma” projeleri ile ilgili 18.10.2017 Çarşamba günü Bodrum ilçemizde bir toplantı yapılacak. Bölge milletvekillerimiz başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye Başkanları, İl İlçe Başkanlarının ve muhtarların da yer alacağı toplantıda bilgilendirme yapılacaktır.

Bu toplantıda Muğla ilimiz ile ilgili eski yeni, SİT kategori durumlarını gösteren SİT paftaları, katılımcılara görsel olarak dağıtılacak olup tamamen şeffaf bir yaklaşımla,  katılımcıların görüşlerine sunulacaktır. Söz konusu haberlerin aksine doğal sit alanlarında herhangi bir iptalin söz konusu olmadığı, aksine daha korumacı bir yaklaşımla koruma alanlarının arttığı da tüm gerçekliği ile görsel ve yazılı olarak ortaya konularak, çalışmalar kurum yetkilileri tarafından anlatılacaktır.

Yıllardır kangren haline dönmüş bu sorunla ilgili Bakanlığımızca bilimsel ve akla uygun çözüm bulunması konusunda yapılan çalışma daha taslak halindeyken, bu çalışmanın hiç yapılmaması noktasında fikir beyan etmek, iptalini istemek iyi niyet göstergesi olmadığı gibi Muğla’nın ve Muğlalı’nın derdiyle dertlenmekten  uzak bir anlayışın tezahürüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.