arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

NAPTORUN PANSİYON TAM NOT ALDI…

NAPTORUN PANSİYON TAM NOT ALDI…
17 Ekim 2016 19:07
A+
A-

Sahne Gari  organizasyonu olarak “Naptorun Pansiyon” adlı tiyatro oyunu Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi gösteri salonunda sahnelendi

Bodrum’da yaşayan yerli ve yerleşik halkın yoğun bir ilgisiyle karşılaşan oyunda başka bir şehirden gelerek pansiyon kiralayan ve kiraladığı bu pansiyonda halkın şivesini çözerek kitap haline getirmeye çalışan ve bunu komşularının desteğiyle yapmayan çalışan bir kadının hikayesi komik bir dille anlatıldı.

Sanat Yönetmenliğini Funda Açıkbaş’ın yaptığı, Harun Özakıncı’nın yazıp, yönetmenliğini yaparak sahne aldığı tiyatroda Özge Balkanlı ve Mehmet Çağlar Ertuğrul da rol aldı. Ses ve Işık Yönetmenliğini Selçuk Aydın’ın yaptığı tek perdelik oyunda halk dilindeki şivenin mizahi bir dille yansıtılması kahkahaları yükseltti.

napturin-durun-tam-not-2Oyuncuların başarılı performansları ise takdire şayandı. Oyunun sonunda usta oyuncular, seyircilerden büyük bir alkış aldı.  Salonu dolduran izleyiciler oyuncuları dakikalarca alkışladılar.

Oyun öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yazar, Oyuncu ve Yönetmen Harun Özakıncı, başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mükerrem Uyar ve Mehmet Kocair ile kucaklaştıklarını ve Bodrum da bir tiyatro topluluğu olan “Sahne Gari”nin kurulduğunu söyledi.

Harun Özakıncı kurulan “Sahne Gari”nin amacının ve sözünün Bodrum’un yerel hikayeleri olduğunu belirterek,”Hadigari Cumhur”, “Yürügari İbram”, “İnaf Gari” filmleri gibi Bodrum’un yerel hikayelerinden tiyatro oyunları yazıyoruz. Bodrumlu yada Bodrum’da yaşayan veya oturan amatör insanlarla tiyatro oyunu sahneliyoruz. Heredot Kültür Merkezi olunca burada bir repertuar tiyatrosu olması gerekiyordu. Benim çalışmalarımda bunun ilk adımı. Tüm derdimiz tasamız Bodrum’da kültür, sanat, sinema, tiyatro gibi çalışmalara ön ayak olmak. Gücümüz yettiği ve halkımızdan, yetkililerden destek aldığımız sürece çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

napturin-durun-tam-not-3Özakıncı, kurulan Sahne Gari ekibine katılacak 18 yaş üstü amatör oyunculara çok ihtiyaçları olduğunu, kendilerine katılmak isteyen arkadaşlarda çok özellik aramadıklarını, kişinin oyunculuk yapmak istemesinin yeterli olduğunu ve bu çalışmalarda aralarına yeni katılacak arkadaşları da eğitim sürecinden geçireceklerini belirtti.

Harun Özakıncı bu gün oynayacakları “Naptorun Pansiyon”un Sahne Gari’nin ilk oyunu olacağını ifade ederek,”Bundan sonraki süreçte Halikarnas Balıkçısı’nın hayatından bir parça ve kesitleri anlatan benim kurguladığım “Usta İle Balıkçısı” isimli Tarık Günersel, Ayşe Mine Aykutlu ve benim oynadığım oyunumuz ile devam edeceğiz. Bu oyunda da Bodrumluların Halikarnas Balıkçısı’na nasıl sahip çıktığı, Bodrum olmasaydı Halikarnas Balıkçısı olurmuydu? sorusuna dikkat çekiyoruz. Bildiğimiz balıkçının hikayelerinin çok dışında kurgusu itibariyle biraz absürt bir oyun.” dedi.

Harun Özakıncı, Sahne Gari’yi Bodrum belediyesinin desteklediğini ve bu destekle Bodrum’un tüm mahallelerini (Beldelerini) gezerek oyunu sergileyeceklerini, oyunun Muğla genelinde gösterime sunulacağını, imkanlar el verirse Türkiye turnesi düşündüklerini söyledi.

Haber-Fotoğraf : Uğur Yurtsev 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.