arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

SEÇİMİ KAYBEDİNCE İŞİNİ DE KAYBETTİ…

SEÇİMİ KAYBEDİNCE İŞİNİ DE KAYBETTİ…
2 Şubat 2018 10:19
A+
A-

CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, Bodrum CHP ilçe başkanlığı seçiminde il başkanının desteklediği listeye karşı çalıştığı için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ndeki işini de kaybetti.

Yakar’ın yaşadığı olaylar silsilesi bir süredir hem Bodrum hem de Muğla kamuoyunu yüksek sesle konuşuluyor. Olayın hikayesi, özellikle sosyal medya üzerinden eleştirilerin dozu yükselerek, yazılmaya ve gündemde tutulmaya devam ediliyor. CHP Bodrum ilçe başkanlık seçiminde il başkanının desteklediği Recai Seymen’e karşı liste çıkaran Tuna Işın’a destek veren Yakar, Gençlik Kolları Muğla İl Başkanlık görev süresi bitimindeMuğla büyükşehir belediyesindeki görevine son verildi.

Son olarak Aydın Öncel tarafından gündeme tekrar getirilen facebook mesajında özellikle “biat” kültürü üzerinden yoğunlaşan eleştiri metni şöyle;

Muğla Büyükşehir Belediyesinde, CHP Muğla İl Gençlik Kolları seçiminden sonra ilginç bir olay yaşanır.
2,5 yıl CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Tufan Erkan Yakar, İl başkanlığı görevi biter bitmez işten çıkarılır.
Gençlere dönük bu kıyımın,öfkenin anlamı nedir.? diye araştırırken karşımıza ilginç bir neden çıkar.!
Ve sorun CHP Bodrum İlçe Kongresine kadar gider.
Dönemin CHP Muğla İl Gençlik Kolu Başkanı Tufan Erkan Yakar,Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Mürsel Alban’ın desteklemediği, Bodrum İlçe Başkan adayı Tuna Işın’la birlikte hareket ettiği gerekçesiyle İl seçimi tamamlanır tamamlanmaz işine son verilir.
Bu mesajdır aslında.Tufan üzerinden bütün genç’leredir.
“Biat etmezseniz kapının önüne koyarım. Acımam.”
Mesajın açılımı böyledir.
Tufan işten çıkarıldığını bir süre saklar, kimseye söyleyemez… Benim haberim olduğunda,ailesinin bile haberi yoktur.
Ama mızrak çuvalda saklanamadığından, bir arkadaşı haberi geçtiğimiz günlerde duyurur… Bir haber sitesinde de yayınlanır..
Şimdi soru şu.
Bu gerekçe yani gönlündeki bir adayı destekledi diye işten çıkartılmışsa sokağa çıkıp demokrasi nutukları atmayın.
Biat’ı bir ideoloji olarak partinin ideolojisinin önüne geçirmeye kalkmak ve üyelerine dayatmak faşist diktatörlüğün ta kendisidir.
Biat ne ya?
Elinizdeki ekonomik gücü insanlar üzerinde keyfe keder, pervasızca, üstelik demokrasiyi de kullanarak,nereye kadar gideceğinizi düşünüyorsunuz?
Bu insanlar, gönlünden geçen arkadaşlarını destekleyemeyecekse CHP’ye ne gerek var?
Geleneklerimiz nerede?
Desteklemediğin arkadaşının başkanlığında,onunla omuz omuza halkın önüne çıkma kültürümüze ne oldu?
Kaleden atın kendinizi aşağı.
CHP, bu oportünist kadrolardan kurtulmadan,yüzünü tarihine dönmeden iktidara gelemez.
Elinizdeki bu güç bugün değilse yarın,yarın değilse en çok 1,5 yıl sonra biterse ne yapacaksınız?
Bizlere ne kötü günler yaşatıyorsunuz.
Ama bu günler bitecek.
Yüzünüze bakan kalır mı?
Belki kalır!
Genç kardeşlerime bir öğüdüm var!
Bu yaşanılanların hepsi kötü örnek.
BİAT beyninizi 2.şahıslara teslim etmek demektir.
Kimseye ama kimseye,kendinize bile BİAT etmeyin.Kendinizi ve herkesi sorgulamadan siyaset yapamazsınız, ATATÜRK’çü olamazsınız.
Ne ülkemizi ne de dünyayı değiştiremezsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.