arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
ALTIN
2.504,12
BIST
9.483,83
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

TERÖRİST FOTOĞRAFLARINDAN RAHATSIZ OLACAKLARINA…

TERÖRİST FOTOĞRAFLARINDAN RAHATSIZ OLACAKLARINA…
7 Ekim 2017 22:27
A+
A-

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Seydikemer ilçesinde yakalanan terör örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonda, teröristlerin kelepçelenme biçimi üzerine  Mehmet Bekaroğlu’nun sosyal medya üzerinden “Terörist bile olsa ters kelepçe ile  yüz üstü yatırmak insanlık suçudur” açıklamasına ve Sezgin Tanrıkulu’nun “Bu fotoğraf hiç unutulmaz ve insan hakları ihlalleri sabıka kaydınıza hiç silinmeyecek şekilde yazılacak” şeklinde yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi.

“Hemşehrilerimizin güvenliği, teröristlerin hangi şekilde kelepçelendiğinden çok daha önemlidir” 

İl Başkanı Kadem Mete yaptığı açıklamada:

“Bilindiği üzere son günlerde bazı terör örgütleri mensuplarınca, huzurun ve kardeşliğin kadim şehri olan Muğla’mıza yönelik hain planlar yapılmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin başarılı ve zorlu çalışmaları neticesinde bu hain planlar amacına ulaşamadan engellenmekte, şehrimizin güvenliği onların azim ve gayretleriyle sağlanmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Seydikemer İlçemizde yapılan bir operasyonda gözaltına alınan terör örgütü üyelerinin hainliklerini icra edemeden yakalanmaları, başta ilimizde yaşayan hemşehrilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın içini ferahlatmış, yapılan operasyonda görev alan tüm görevlilerimiz ise takdir edilmişti.

Fakat yine bu operasyon sonrasında, terör örgütü mensuplarının yakalandığı sırada çekilen fotoğraflar, onların canlı bomba olmaları şüphesi ile emniyet güçlerimizin aldığı tedbirler birilerini rahatsız etmiş olmalı ki  Sosyal medya hesaplarından CHP’li vekil  Bekaroğlu          “Terörist bile olsa ters kelepçe yüz üstü yatırmak insanlık suçudur” derken bir başka CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu aynı teröristler için  “Bu fotoğraf hiç unutulmaz ve insan hakları ihlalleri sabıka kaydınıza hiç silinmeyecek şekilde yazılacak” açıklamasında bulunmuştur.,

Aslında çok da yabancı olmadığımız bu açıklama bizleri derinden yaralamış, en az bizim kadar terörle mücadelede canları pahasına görev alan güvenlik güçlerimizi de hayal kırıklığına uğratmıştır. Milletin vekilinden teröre ve teröriste değil milletine ve milletinin güvenlik gücüne sahip çıkması beklenirdi.

Daha önce de etkisiz hale getirilen teröristleri “Piknik yapıyorlardı” diye savunan, Sihalar kullanılmasın” diye açıklamalar yapan CHP’li vekillerin bu durumu bizleri şaşırtmamış fakat Merhum Akif’in  “Şuheda fışkıracak toprağı sıksan şuheda” diye tarif ettiği ve her karışının şehit kanı ile sulandığı bu topraklarda yaşayan aziz milletimizi ciddi mana da rahatsız etmiştir.

İnsan hakları konusunda duyarlılıkları ile açıklamalar yapan kişileri yetim kalan onca yavrumuzun, eşini genç yaşta toprağa veren kadınlarımızın, göz yaşlarını içine akıtan babalarımızın ve yüreğinde korla yaşam mücadelesi veren annelerimizin haklarını da savunmaya davet ediyorum.

Rahatsız oldukları terörist fotoğraflarından ziyade, kendilerini şehit cenazelerinde babasının tabutuna sarılan çocukların, mezar başında toprağı avuçlayıp hıçkıra hıçkıra ağlayan annelerin fotoğraflarına da zaman ayırmalarını isterim.

Terörle mücadelede görev alan tüm güvenlik görevlilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Özellikle Muğla’mız da yapılan başarılı operasyon sonucu hainleri kıskıvrak yakalayarak vatandaşlarımızın yüreğine su serpen görevlilerimizi tebrik ediyorum.

Malum açıklamaları yapan, hangi kaygı ve düşünce ile hareket ettiklerini bir türlü anlayamadığımız, CHP milletvekillerine şunu ifade etmeliyiz ki; Muğlalı hemşerilerimizin güvenliği teröristlerin kelepçelerinden çok daha önemlidir. Bizi mutlu eden bu başarılı operasyonlar, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin desteği ile onları üzmeye devam edecektir. Bu düşüncelerle tüm şehitlerimize rahmet dilerken CHP milletvekillerini de başta Muğlalı vatandaşlarımız olmak üzere kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.