arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

BODRUMLULAR ORMANLARIN İSİMSİZ KAHRAMANLARINI ZİYARET ETTİ…

BODRUMLULAR ORMANLARIN İSİMSİZ KAHRAMANLARINI ZİYARET ETTİ…
14 Ağustos 2016 14:44
A+
A-

Bodrumlu bir vatandaşın çıkan orman yangınlarında herkesin bir görev edinmesi gerektiğini sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla başlayan hareket büyüyerek yayılmaya başladı

Yaklaşık 3 yıldır Bodrum ve çevresinde çıkan başta orman yangınlarına giderek ekiplere yardımcı olan gönüllü Mustafa Ünlü, bu sene ardı ardına çıkan yangınlarda ekiplerin özellikle soğuk su ve ayran gibi sıvı maddelere ihtiyaç duyduğunu belirledi. Yangın bölgesine girmeyerek güvenli bölgedeki ekiplere soğuk su takviyesi yapan Ünlü, bu girişimlerini sosyal medyadan paylaşarak diğer vatandaşlarında konu hakkında duyarlı olmasını istedi.

 

ormanın-sessiz-kahramanları-1VATANDAŞLAR VE ORMANCILAR BİRARAYA GELDİ

Mustafa Ünlü’nün bu girişimleriyle birlikte Bodrum Bisiklet ve Bodrum Scooter Kulübü üyeleri ile bir grup vatandaş Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Torba Demir İstasyonu’nu ziyaret ederek ormancılardan bilgi aldı. Torba Demir İstasyonu’ndaki buluşmaya Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli,  Kavaklıdere Orman İşletme Müdürü Önder Sermet ve Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan ve çok sayıda orman işçisi katıldı.

Buluşmada orman ekiplerinin görevleri hakkında bilgiler veren Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik , “Orman yoksa bizde yokuz” dedi. Buluşmada ayrıca bir çok vatandaşın orman ekiplerini belediyeye bağlı ekipler sandığı da ortaya çıkarken, yetkililer vatandaşlara bu konu hakkında da bilgiler verdi. Yetkililer ayrıca Bodrum ve çevresinde çıkan orman yangınları hakkında istatistiki bilgileri ve yangın esnasında vatandaşların ekiplere ne şekilde yardım edebileceği konusunda bilgiler aktardılar.

Ormancılarla buluşan vatandaşlar orman ekipleri hakkında bilmedikleri bir çok konuyu direkt birinci ağızdan öğrenirken, orman ekiplerinden bu tür bilinçlendirici açıklamaların sık sık yapılmasını ve herkesin bilinçlenmesi gerektiğini söylediler.

“HİÇBİR EKSİKLERİ YOK, TEK HEDEFLERİ YANGINLARI SÖNDÜRMEK”

Yaptığı girişimlerle vatandaşların yangının güvenli bölgelerinde ekiplere yardımcı olabileceğini duyurmaya çalışan Mustafa Ünlü, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“ Orman yada itfaiye ekiplerinin hiçbir eksiği yok fakat, yangına çok hızlı müdahale etmeleri gerektiği için zaman zaman 15 saniyede istasyonlarından çıktıkları oluyor. Kırsal ve orman yangınlarının ne kadar süreceği ve yangın ardından ne kadar nöbet bekleneceği istasyondan çıkılırken bilinmiyor. Yangın esnasında zaten sıcak olan ikilim koşulları üzerine birde rüzgar ile birlikte alevlerin sıcağı eklenince gerçekten zor şartlarda çalışıyorlar. Ben kimsenin bilinçsizce yangına müdahale etmesini istemiyorum. Güvenli bölgede ki ekiplere teslim edilmek üzere soğuk su ve ayran gibi o anda ihtiyaç olabilecek önemli sıvıları getirmeleri yeterli olur. O an da tüm orman ve itfaiye ekiplerinin tüm hedefi yangını söndürmek olduğu için bu tür ihtiyaçlar akıllarında olmuyor ve vatandaşlardan gelen bir soğuk su onlara tamamen büyük bir güç oluyor”.

Ziyaret sonunda vatandaşlar orman ekipleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, vatandaşlar ekiplere iyi nöbetler ve yangınsız günler dileyerek Torba Demir İstasyonu’ndan ayrıldılar.

ormanın-sessiz-kahramanları-3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.