arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

DSİ BU KEZ YALIKAVAK’DA PATLADI…

DSİ BU KEZ YALIKAVAK’DA PATLADI…
19 Eylül 2016 10:00
A+
A-

Bodrum’a içme suyu taşıyan isale hattının Geriş mahallesi, Ömer Lütfi Caddesi’nden geçen bölümünde bugün saat 14.00 sıralarında patlak meydana geldi

Tonlarca su boşa akarak caddeyi ve bağlı bulunduğu adra sokakları dereye çevirdi. Beş evi su bastı. Su basan evlerden birindeki Meral İyigün ile yatalak hasta olan annesi son anda çevredekiler tarafından kurtarıldı. İyigün’ün annesi, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amacıyla Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürülüp, sağlık kontrolünden geçirildi.

 

DSİ tarafından beş yıl önce yapılan isale hattında, bugüne kadar 47 kez patlak meydana gelmesi vatandaşları canından bezdirdi. Evi su basan ve annesiyle son anda canlarını kurtarılan Meral İyigün, “Yeter artık. Ben de bu ülkenin vatandaşıyım. Vergimi veriyor, vatandaşlık görevimi yapıyorum. Buna rağmen neden hizmet alamıyorum? İnsanın evini bir haftada dört kez su basar mı? Bayramdan bu yana isalie hattında meydana gelen bu dördüncü patlak. Diğer üçü küçük patlaklardı. Neyi bekliyorlar? Önlem almak için birilerinin ölmesini mi? ‘Dilimizi tutalım’ diyoruz olmuyor. dilimizi tutmazsak, bu sefer de tutuklanıyoruz. Ama yetti artık basit bir su hattını onaramayanlar nasıl hesap verecek? Tek isteğimiz insan gibi yaşamak. Çamurların, boşa akan evi dolduran suların içinde yaşamak değil” diyerek, tepkisini dile getirdi.

Evini su basan 65 yaşındaki evli, iki çocuk, üç torun sahibi Mehmet Gülerce de ‘Yandaşı zengin edeceğiz’ diye canımızı okudular.

İsale hattında her boru patlamasında evimiz sular altında kalıyor. Bir hafta içinde dört kez isale hattında patlak meydana geldi. Yazık, günah bu millete de. Bir an önce isale hattını düzgün bir şekilde yapsınlar. her gelen ekip, patlak olan yere ek yapıp gidiyor. Daha sonra başka bir yerde patlak meydana geldi. Defalarca patlayan su hattına ek yapılamayacağını hala düşünemiyorlar mı?” dedi.

Geriş Mahalle muhtarı Hayrullah Kayacan da “Bodrum’a su getiren hatta meydana gelen patlamalar bayramda mahallemizde huzur bırakmadı. Bugünde patladı yine evler sular altında kaldı. Yarın veya bu akşam yine patlamayacağının garantisi yok. Tonlarca bu aktı. Can ve mal kaybına da neden olabilirdi. Bu hat bir an önce ıslah edilmeli” dedi. Su basanlar içinde bayram tatilinin ardından büyükşehire dönenlerin evlerinin olduğu da öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.