arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5575
EURO
34,9339
ALTIN
2.440,45
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

TOHUM DERNEĞİNE DESTEK OLUN YAŞAMIN FARKINA VARIN…

TOHUM DERNEĞİNE DESTEK OLUN YAŞAMIN FARKINA VARIN…
28 Eylül 2016 20:44
A+
A-

Bodrum Tohum Derneği 12 Ekim 2016 Çarşamba günü, tarımsal ürünlerde kullanılan tüm kimyasallara karşı farkındalık yaratmak amacı ile, bir şenlik düzenliyor.

Bodrum Tuohum Derneği, her çarşamba pazar yerinde kurulan Doğal Üretici Pazarı‘nda basın açıklaması ile, 12 Ekim’de yapacağı etkinliği duyurdu.

 

gonul-demirelBodrum Tohum Derneği basın yayın sorumlusu üyesi Gönül Demirel’in yaptığı açıklama şöyle: “Bu şenlik hem yerel tohum hakkında farkındalığın artması hem de yerel tohum mücadelesi için çok önemli. Bizim dernek olarak projemiz,bütün bu emeklerin sürdürülebilir bir modelle yaygınlaştırıp güçlendirmeye yönelik uzun soluklu bir çabadır.Amacımız,çiftçilerimizi yerli tohuma yönlendirmek,üretimlerinde kimyasal zehir yerine,ev yapımı doğal ilaçlar kullanmalarına teşvik etmek,tatlarımızı,lezzetlerimizi yeni nesillerimize aktarmak,halkımızın pazarlarda doğal ürünleri rahatlıkla bulabilmelerini sağlamaktır.Çarşamba günleri kurulan,derneğimizin doğal üretim pazarı bu amaca hizmet etmektedir.”

ULUSLARARASI BİR ETKİNLİK…

Demirel, etkinlik tarihini de şöyle açıkladı: “2-16 Ekim tarihleri arasında dünyanın her yerinde ,eş zamanlı gerçekleşecek etkinliklerde yerli tohum farkındalığının yanı sıra yeryüzünü ahtapot gibi sarmış,vMonsanto, Novartis, Du Pont, Bayer gibi şirket devleri protesto edilecek, halka anlatılacak. Hepimizin, kanserli her insanda, beslenme zincirinin her halkasına yapışan biokimya sanayisinin vebali olduğunu bilmeye hakkı var. Topla tüfekle işgal yok artık! Bir ülkenin tohumuna sahip olmanın o ülkeye sahip olmak olduğunu, küresel güçler biliyor ama biz bilmiyoruz ne yazık ki.

16 Ekimde Hollanda/Lahey’de toplanacak halk meclisinin sonunda festival fotoğraflarımız ve haberlerimiz diğer  ülkelerin meclislerinden gelenlerle birleştirilerek, gıdamızın geleceği için gezegenin vizyonu’na eklenecek.Bu vizyon tarımsal kimyasallara, GDO’lara , ilaçlamaya ,tohum patentlerine dayalı bir tarım modeli dayatmaya çalışan Monsanto’nun ve diğer zehir üreticilerinin projelerinin tersine öz-örgütlenme yoluyla tabandan oluşacak” dedi.

zafer-semerciILIK ILIK ZEHİRLENİYORUZ…

Bodrum Tohum Derneği’nin Agustos Ayı’nda yapılan seçimlerinde, yönetim kurulu başkanı olan Ziraat Mühendisi Zafer Semerci ise, “Gerek tarımsal üretimde, gerekse hayvanlara verilen ilaçlarla, tüm insanlığın ılık ılık zehirlendiğini ve oluşan kanser vakalarına karşı da yine bu dev firmaların tedavi amacı ile bu kez de ilaç ürettiklerini ifade ederek “tek çözüm yerli tohumdadır. 2013 yılında çıktığımız bu mücadele yolunda dünya ile entegre olarak çalışıyoruz. Bodrum’da da yerli tohum kullanımı için, dernek olarak üreticilerimizle birlikte çalışıyoruz. Ve ticari bir kaygı düşünmeksizin, yüzde seksen-doksan yerli tohum veya fide dağıtıyoruz. Ekmeğimiz özgürlüğümüzdür sloganıyla “Yaşasın yerli tohum” diyoruz. Ve 12 Ekimde tüm Bodrumlular’ı şenliğimize bekliyoruz” dedi.

bodrum-tohum-dernegi-pazari-1

Yorumlar
  1. ruşen öztekin dedi ki:

    İşte yeni başkan,
    Emekli çifte mandalina bahçesi şoku
    Yaşar ANTER/ BODRUM(Muğla), (DHA) 13 Ekim 2008 – 10:57Son Güncelleme : 13 Ekim 2008 – 10:57
    İSTANBUL’da yaşayan Bodrumlu emekli ilkokul öğretmeni evli ve bir çocuk annesi 57 yaşındaki Habibe Yurt, Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Ortakent- Yahşi Beldesi’nde babadan kalma 17 dönüm mandalina bahçesini sulaması ve otlardan temizlemesi için bir ziraat mühendisine teslim etti. Habibe Yurt eşi Kimya Mühendisi 57 yaşındaki Zeki Yurt ile baba toprağına tatile geldiğinde ise, 80 mandalina ağacının sökülmüş olduğu görünce şoke oldu.

    PAYLAŞ

    Flip

    Yorum yazA
    Mühendis hakkında suç duyurusunda bulunan emekli öğretmen, “Babadan kalan mandalina bahçesi bana en büyük hatıraydı. Tek isteğim ağaçlarımın yeniden yerine dikilmesi” dedi.

    250 mandalina ağacının bulunduğu bahçeden, yaşları 25- 35 arasında değişen 80 ağacın kökünden sökülerek satıldığını öğrenen emekli çift isyan etti. Ağaçların, geçen nisan ayında bahçenin sulanması ve otlardan temizlenmesi için anlaşma yaptıkları Ortakent- Yahşi Beldesi’ndeki Toprak Tarım ve Gıda Sanayi Limited Şirketi’nin yöneticisi Ziraat Mühendisi Zafer Semerci tarafından kökünden sökülerek satıldığını öğrenen emekli çift, soluğu jandarma ve savcılıkta aldı. Yurt ifti, ziraat mühendisinden şikayetçi oldu. Uzun süre mandalina bahçesinden ayrılamayan Yurt çifti, bazı ağaçların kurumaya terk edilmesine de tepki gösterdi.

    Habibe Yurt İstanbul’da yaşadıkları için, Bodrum’daki mandalina bahçelerinin sulanması ve otlarının temizlenmesi işini Ziraat Mühendisi Zafer Semerci’ye verdiklerini ve sözleşme yaptıklarını anlattı. Habibe Yurt şöyle konuştu:

    “Bodrum’a tatile geldiğimizde bahçemizi görünce şoke olduk. Ağaçların kökünden sökülüp götürüldüğünü öğrenince şaşkınlığımız iyice arttı. Eşimle birlikte uzun süre kendimize gelemedik. Bahçenin sadece temizliği ve sulaması için anlaştığımız Zafer Semerci, kökünden söktüğü baba yadigarı mandalina ağaçlarımı tanesini 350 YTL’den satmış. Bunu yapması için ona izin ya da yetki vermedim. Para filan istemiyorum. Babadan kalan mandalina bahçesi bana en büyük hatıraydı. Tek isteğim ağaçlarımın yeniden yerine dikilmesi. Suç duyurusunda bulundum, dava da açacağım” diye konuştu.