arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5561
EURO
34,8485
ALTIN
2.427,01
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

TÜRK İSKOÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI KOCADON’U ZİYARET ETTİ…

TÜRK İSKOÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI KOCADON’U ZİYARET ETTİ…
11 Eylül 2016 18:58
A+
A-

İskoçya – Bodrum arasındaki ticari ve turistik faaliyetlerin geliştirmesi için Muzaffer Emek Başkan Mehmet Kocadon’u ziyaret etti. 

Bodrum Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Muzaffer Emek’e Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Öncel eşlik etti. Vedat Öncel, Bodrum ile İskoçya arasındaki ticari ilişkilerin ve turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi için Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Otelciler Derneği’nin işbirliği ile çalışma başlatmak istediklerini söyledi. Önümüzdeki aylarda ise Bodrum’dan İskoçya’ya giderek bu konuda;Türk İskoç Ticaret Odası Başkanı, İskoçya devlet yetkilileri, İskoçya’nın önde gelen tur operatörleri ve işadamlarıyla çeşitli görüşmeler planladıklarını belirtti.

 

turk-iskoc-ticaret-sanayi-odasi-2Türk İskoç Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muzaffer Emek ise açıklamasında; “İskoçya’daki Türk İskoç Ticaret ve Sanayi Odası 2012 yılında kuruldu. Odamızın amacı; yurt dışında İskoçya’yı ve Türkiye’yi tanıtacak ve arasındaki ticari ilişkileri birleştirebilecek çalışmalar yapmak. Bu konularda daha önce de yapmış olduğumuz çalışmalar var. Örneğin, 2014 yılında İstanbul konseptli bir çalışmamız oldu. Bu çalışma kapsamında İskoçya’daki bazı kurumlardan, İskoçya’nın belirli enternasyonal iş adamlarını İstanbul’a getirdik ve  bir takım çalışmalar yaptık. Bu çalışmayı tabi ki Bodrum’a da taşımak isteriz ve Bodrum Belediyesi’ni de bu çalışmada görmeyi isteriz. Ayrıca Bodrum Belediyesi’ni ve Bodrum Ticaret Odası’nı İskoçya’da da görmek isteriz. Tabi bunu da yapacağımız ön çalışmalarla gerçekleştirilebileceğini biliyoruz. Sadece kurumları değil, diğer iş adamlarını ve ilgi duyan herkesi bu çalışmamıza bekliyoruz. Hatta ilerleyen süreçte Londra Ticaret Odası ile de görüşerek Londra Bodrum konseptli bir çalışma yapabiliriz.” dedi.

Bodrum Tanıtma Vakfı’nın da başkanlığını yapmakta olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İskoçya ile hem turistik hem ticari konularda işbirliğinde bulunmaktan memnuniyet duyacağını ifade ederek, “Bodrum’un tüm dünyada daha çok tanınması için birçok proje yürütüyoruz. Gerek TAV Havalimanları gerek önde gelen turizm operatörleriyle görüşmelerde bulunarak işbirliği içinde tanıtım çalışmaları yapıyoruz. İskoçya ile de ticari olsun kültürel olsun ya da turizm konularında ilişkilerimizi ilerletmek için Bodrum Belediyesi olarak ve Bodrum Tanıtma Vakfı olarak elimizden gelen desteği ve çabayı vermeye hazırız. İnanıyorum ki, Bodrum’daki diğer kurumlarımız da bu çalışmaya kayıtsız kalmayacaklardır. Böylece el birliğiyle Bodrum’un en iyi yerlere gelmesi için mücadelemizi sürdürmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.