arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4984
EURO
34,6114
ALTIN
2.481,57
BIST
9.577,20
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

ALEV GÜRCAN ADI TİYATROSU İLE YAŞAYACAK…

ALEV GÜRCAN ADI TİYATROSU İLE YAŞAYACAK…
23 Ağustos 2016 18:39
A+
A-

Trafik kazasında yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Fatma Alev Tekoğul, son yolculuğuna en son sahne aldığı Heratod Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurlandı.

SAHNEDEN ALKIŞLARLA UĞURLANDI. TEKOĞUL SON OYUN İÇİN SAHNEDEYDİ…
Tekoğul’un görev aldığı tiyatronun adının bundan böyle “Bodrum Kent Konseyi Alev Gürcan Tiyatrosu” olarak devam edeceği açıklandı. Bodrum Kent konseyi Kültür Sanat Meclisi Yürütme Kurulu üyesi ve Sahne Sanatları Çelişme Grubu kurucusu Alev Tekoğlu, bugün en son sahne aldığı ve hem oynayıp hem yöettiği “Düğün Yada Davul”un sergilendiği Heretod Kültür Merkezi Sahnesi’nden son yolculuğuna uğurlandı.
Bodrum Dvelet Hastanesi Morgu’ndan getirilen Tekoğul’un cenazesi kültür merkezi önünde alkışlarla karşılandı. Tekoğul’un sahneye konulan cenazesinin ardından düzenlenen törene annesi Güner Gürcan, erkek kardeşi Ateş Gürcan, Bodrum Belediye Başkanı CHP’Li Mhemet Kocadon, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Tekoğul’un birlikte sahne aldığı Muğla Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Akademisi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri ve yaklaşık 1500 kişi katıldı. Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat meclisi koordinatörü Rezzan Şebin’in yaptığı sunum sırasında Tekoğul’un en son oynadığı tiyatro oyunu sinevizyondan gösterildi , salonda göz yaşları sel oldu.
Bodrum Kent Konseyi Başkanı Topçuoğlu “Alev ile üç yıl birlikte çalıştık, sevgi ve enerji dolu bir insandı. Sadece tiyatroyu oynamak değil bu sanatı sevdirmek için her şeyi yaptı. Kimilerinin 50 yılda yapıp düşünemeyeceğini zaman gelir bir dakikada yapardı, enerjisi ile hepimizi şaşırtırdı,O’nu yaşatmak için bundan böyle tiyatromuzun adını Bodrum Kent Konseyi Alev Gürcan Tiyatrosu olarak sürdüreceğiz. O bizimle birlikte yaşacak” dedi.
alev-gürcan-cenaze-toreni-2BODRUM’DA ÇOK DAHA MUTLU VE HUZURLU OLACAK…
Anne Güner Gürcan ise ayakta güçlükle durabilmesine rağmen yaptığı konuşmada “Kızım Bodrum aşığıydı bugün görüyorum ki bu nezih insanların arasında çok motluydu. O nedenle oğlum ile konuşarak cenazesinin İstanbul’da değil burada sevdikleri güzel insanların arasında yaşadığı Akyarlar mahallesinde toprağa verilmesini ve böylece çok daha mutlu olacağını düşündük. Alev sizleri iyiki tanıdık, bugün sizlerin yanında kızımın çok daha mutlu olacağını gördüm, hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı arkadaşları alev için konuşmalar yaptı şiirler okudu.
HASTANEDEN TELEFONLA SAHNEYE BAĞLANDI…
Kazadan sonra yaralanan ve halen Özel Bodrum Hastanesi’nde tedavi altında bulunan Tekoğul’un kızı Merve Yılmaz ise hastanedeki yatağından telefon ile sahneye bağlanarak yaptığı konuşmada, annesinin dostlarına teşekkür ederek, son yolculuğuna uğurladı.
alev-gürcan-cenaze-toreni-3YOLU SEVGİDEN GEÇEN BİR İNSANDI…
Törenin sonunda konuşma yapan Başkan Kocadon “Alev hanım gerçek bir Cumhuriyet kadını gerçek bir sanatçıydı. Bodrum yolu sevgiden geçen insanların buluştuğu yerdir deriz, Alev sevgi dolu ışıl ışıl bir insandı, O’nunda yolu buradan geçti. Ancak bizler O’nu asla unutmayacağız, yüreği gönlü sevgi dolu insanlar olarak bir mutlaka aynı yerde buluşacağız, değerli sanatçımızı son yolculuğuna uğurlarken buradaki insanların gözlerindeki hüzün ve sevgi Tekoğul’un gerçekten ne kadar çok sevildiğini sayıldığını birkez daha ortaya koydu, iyiki onu tanıdık” dedi. Sahne arkadaşları Tekoğul’un cenazesi başından uzun süre ayrılamadı.
LİSE YILLIĞINA ULAŞMIŞ…
Karsanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Alev Gürcan’un, aynı derneğin sanat danışmanı olan opera sanatçısı Gülderen Erdoğmuş ise “Alev’le Kadıköy Kız Lisesi’nde beraber okuduk. O Tiyatro Kolu, ben de Müzik Kolu başkanıydım. Gece yıllığımıza ulaştım. Kendisinin yazdığı yazıya ulaştım, ancak okuyabilmem mümkün değil diyerek göz yaşlarına boğuldu. Sunum yapan Şebin’in okuduğu yazının adı “Ölümsüzlük” idi. Alev Gürcan, daha 17 yaşında “bir insanın eser bırakması halinde ölümsüz olacağını, onun için de sadece sanatçı olunması gerekmediğini, Mustafa Kemal Ataürk gibi bir  eser de bırakabileceğini ifade ederek, bu eserin adının da Türkiye” olduğunu kaleme almış.
SANAT DOLU VEDA…
Akyarlar Mahallesi Mezarlığı’na götürülen Tekoğul’un defin işlemi yapıldıktan sonra mezarı başında müzik dinletisi yapıldı. Bodrum Flarmoni Derneği Başkanı ve Keman Sanatçısı Nadi Atasoy kemanı ile İtalyan Bestekar Tomaso Albinoni’nin 1700 lü yılların başında bestelediği Adagio isimli eseri seslendirdi. Adasoy “Avrupa’da ve ABD’De cenaze törenlerinde seslendirilen bir eseri sanatçımızın son yolculuğunda seslendirdim. İtalyan bestekarın bu eseri acı ve hüzünü birlikte yansıtmasından dolayı bu tür cenaze törenlerinde çalınabiliyor” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.