arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MUSKİ 27 MAHALLEYİ SUYA KAVUŞTURDU…

MUSKİ 27 MAHALLEYİ SUYA KAVUŞTURDU…
25 Ağustos 2016 07:08
A+
A-

MUSKİ Genel Müdürlüğü, kurulduğu tarih olan 31 Mart 2014 yılından bu yana il genelinde 27 susuz mahalleyi suya kavuşturdu.

Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanması ile birlikte 31 Mart 2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana susuz mahallelere yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. İl genelinde ‘Susuz Hiçbir Mahalle Kalmayacak’ sloganı ile çalışmalarına devam eden MUSKİ Genel Müdürlüğü, bu kapsamda iki buçuk yıllık süreç içerisinde 27 susuz mahalleye su götürdü.

 

muski-27-koyu-suya-kavusturdu-4Su sorununu en çok çeken ve birçok susuz mahallenin bulunduğu Seydikemer İlçesinde 14 Mahallenin suya kavuştuğunun altını çizen MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Engebeli doğa koşulları ve zorlu arazi şartlarının olduğu Seydikemer ilçemiz, içme suyu alt yapısı açısından eksik bir bölgemiz. Bu nedenle öncelikle bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek acil su ihtiyacının olduğu susuz mahalleleri belirledik. 2 buçuk yıl gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdiğimiz projeler ve hayata geçen çalışmalarımız sayesinde Seydikemer ilçemizde 14 susuz mahalleye su verdik. Dere Mahallesi Güz Mevkii, Sahilceylan Mahallesi, Karaköy Mahallesi, Çukurceylan Mahallesi, Bayir Mahallesi Armutağacı ve Araplar Mevkii, Arsa Mahallesi, Çökek Mahallesi Boyağacı Mevkii, , Korubükü Mahallesi Okkabazlar Mevkii, Çaltılar Mahallesi, Yaka Mahallesi Üçpınarlar Mevkii, Boğaziçi Mahallesi, Dodurga Mahallesi Bel Mevkii bölgeleri artık çeşmelerinden rahatça su içebiliyor” dedi.

Tüm il genelinde devam eden çalışmaların yoğun olarak Seydikemer ve Fethiye İlçelerinde sürdüğünün altını çizen Ülgen, Fethiye İlçesinde önemli bölgelerin suya kavuştuğunu belirtti. Ülgen, Fethiye gibi su kaynakları açısından zengin bir bölgenin 2016 yılında susuz bölgelerin olmaması gerektiğini vurgularken, “Ovacık Mahallesi Mendos Mevkii, Yakacık Mahallesi, Yanıklar Mahallesi Karataş Mevkii, Esenköy Mahallesi Bademli Mevkii, Faralya Mahallesi, Kayaköy Mahallesi Kınalı Mevkiilerine su götürerek bizim için üzüntü ve utanç kaynağı olan susuzluk problemini çözdük” diye konuştu.

Baki Ülgen açıklamasında ayrıca Milas İlçesinde, Pınar Mahallesi Ağzıgeniş Mevkii, Fesleğen Mahallesi, Yoğunoluk Mahallesi Daşlıcan Mevkii, Sarıkaya ve Ketendere, Menteşe Özlüce Eşkiyalar mevkii, Yerkesik Göçenler mevkii, Meke Marçal mevkilerine su götürülen diğer bölgeler olduğuna dikkati çekti.

muski-27-koyu-suya-kavusturdu-3Projelerimiz devam ediyor…

Göreve geldiklerinde yaptıkları araştırmalar sonucu, Muğla genelinde büyük bir içme suyu ve alt yapı sorunu olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Bölgesel olarak yürüttüğümüz çalışmalar sonucu 27 susuz mahalle ve mevkiinin su sıkıntısını çözdük. Kurulduğumuz gün ilçe belediyeler ve diğer kuruluşlardan toplam1.7 milyar lira borç devralıp Türkiye’nin en borçlu su idaresi konumuna geldik. Bir yandan bu borçların ödemesini yaparken bir yandan da yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İl Özel İdaresi 2012-2013 yılları içerisinde su ile ilgili 16 milyon liralık yatırım yaparken biz MUSKİ olarak sadece 2015 yılında 44 Milyon liralık yatırım yaptık. 2016 yılının kalan kısmı ve 2017 yılı içerisinde de tespit ettiğimiz susuz mahalleler için çalışmalarımızı tamamlayıp projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Muğla gibi ülkemizin gözde kentlerinden birinde içme suyu gibi bir sorunun olmaması gerektiği bilinciyle en kısa sürede susuz mahallelerin sorununu çözeceğiz” dedi.

muski-27-koyu-suya-kavusturdu-2Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 2014 yılında Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra su ve kanalizasyon ile ilgili kötü bir tablo devraldıklarını, buna rağmen kısa zamanda Muğla genelinde vatandaşların en önemli ihtiyacı olan suyla ilgili önemli yatırımlar yaparak günümüzde hiç suyu olmayan 27 mahalleyi suya kavuşturduklarını söyledi. Başkan Gürün; “Büyükşehir olmadan önce Muğla genelinde su ve kanalizasyonla ilgili alt yapı çalışmalarını inceledik. Muğla’nın içme suyu ve alt yapı ile ilgili çok büyük yatırımlara ihtiyacı var. İlçe belediyelerden devredilen borçlarla Türkiye’nin en borçlu üçüncü belediyesiyiz. Bütün bunlara rağmen Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğla genelinde su ve alt yapı ile ilgili çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyor, yatırımlar yapıyoruz. Muğla gibi bir coğrafyada göreve başladığımızda suyu olmayan köylerimiz vardı. Bugüne kadar suyu 27 köyümüzü içme suyuna kavuşturduk. Bunun yanı sıra içme suyu hatları eskiyen birçok mahallemizde hat yenileme çalışmaları yaparak su sıkıntısı çekilmesinin önüne geçtik. Sağlıklı su vermek için İl genelinde tüm içme suyu depolarının bakım onarımını tamamladık. Ayrıca sürekli su sağlamak amacıyla tüm depolarımızdaki pompaların ve su gözlerinin bakımlarına aksatmadan devam ediyoruz.  Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve bizlere teşekkürü bizim için yeterli” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.