arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA BİZ YOKUZ…

SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA BİZ YOKUZ…
9 Haziran 2016 17:43
A+
A-

Bodrum Devlet Hastanesi’nde görevli bir temizlik işçisi, bir hasta tarafından fiziksel şiddete maruz kalınca sağlık çalışanları eylem yaptı…

51 yaşındaki Tahsin Kızılırmak 8 Haziran 2016 tarihinde Bodrum Devlet Hastanesi’ne tedavi amacıyla gelen 19 yaşındaki bir hastanın saldırısına uğradı. İki çocuk babası emektar temizlik işçisinin yardımına, hastanenin güvenlik görevlileri koştu. Saldırı nedeniyle burnu kırılan ve dudağı patlayan Kızılırmak, Bodrum Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 19 yaşındaki E.B. isimli saldırganın, daha önce motor kazası sonucu hayati tehlike ile Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve tedavi sonrasında rutin kontrollerini yaptırmak amacıyla yeniden hastaneye geldiği öğrenildi.

saglık-siddet-eylemi-3Bodrum Devlet Hastanesi’nde yaşanan şiddet olayı, hastane çalışanlarını ve hekimleri ayağa kaldırdı. Bugün Devlet Hastanesi önünde bir eylem yapan sağlıkçılar, Bodrum’da yaşanan “sağlık çalışanlarına yönelik sözel ve fiziksel şiddet, hakaret ve tehdit” ile ilgili tepkilerini dile getirdi. “Bu öfke neden”, “Yetmedi mi daha”, “Hepimiz aynı taraftayız”, “Verirken şifa, karşılığı sopa” yazılı pankartlar taşıyan hastane çalışanları ve doktorlar, “şiddete hayır” dediler.

Eylem öncesinde bir konuşma yapan Bodrum Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Orhan Yüce;

“Her türlü özeni vererek eksik ya da tamam çalışmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar gecemiz gündüzümüzü eşimizi dostumuzu çocuklarımızı bırakıp geliyoruz. Çocuklarımızın çoğu sağlıkçı olmak istemiyor artık çünkü çalışma şartları. Halkımızın bunu bilmesi lazım. Bize destek olması lazım. Böyle şeylerin olmaması lazım. Ne kadar zor durumlarda çalıştığımızı zaten bütün herkes biliyor. Buna bir anlayış istiyoruz.” diye konuştu.

saglık-siddet-eylemi-1Grup adına açıklamayı Sosyal Hizmet Uzmanı Arzu Yıldırım okudu. Amaçalrının sağlık çalışanlarına yönelik son yıllarda oluşan önyargı ve şiddeti protesto etmek olduğunu söyleyen Arzu Yıldırım, yaşanan son olayın hukuki olarak suç teşkil etmesinin yanında toplumsal değerlere de aykırı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Son yıllarda sayı ve doz olarak artarak devam eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, artık çalışanlarda motivasyon düşüklüğü ve tükenmişliğe yol açmaktadır.

Basının 3. sayfa haberlerinden biliyoruz ki toplumumuzun psikolojik sağlığı giderek bozulmaktadır. Bunun bir uzantısı olarak sağlıkçıların hedef alınması ve sağlıkçılara yönelik önyargıların, hasta ve yakınlarına ile çalışanlara faydası olmadığı gibi, aksine hasta ve çalışan iletişimini bozmakta ve tedaviyi olumsuz etkilemektedir.

Zira aynı gün başka bir polikliniğimizde bir hekimimize uygulanan sözel şiddet nedeniyle hekimimizin tansiyonu yükselmiş ve tedavi gereksinimi sonucu poliklinik hizmeti durdurulmuş buna bağlı olarak bir çok hasta mağdur olmuştur.

Bilmenizi isteriz ki;

Hiçbir sağlık çalışanı hastasına kasıtlı olarak zarar vermez. Sizlerin sağlığı bize emanettir. Nasıl ki sizler güler yüz ve kusursuz hizmet almak istiyorsanız bizler de sizlerden işimize ve mesleğimize saygı istiyoruz.

Yine buradan hastane idarecilerimize sesleniyoruz. Bizim can güvenliğimiz sizin teminatınız altındadır. Nedeni her ne olursa olsun sağlıkçılara uygulanan şiddet dayanılmaz hal almıştır.

Özetle sizlerden ricamız şudur; Lütfen banka sıralarında, adliyelerde, vergi dairesinde vb. kurumlarda nasıl ses tonunuzu yükseltmeden sakince sıranızı bekliyorsanız, hastanelerde de aynı tavrı sergileyiniz. Sağlıkçılara karşı olumlu tutum ve davranışlarınız tedavilerinizin daha kolaylıkla ve huzurla ilerlemesini sağlayacaktır. Unutmayınız ki biz sağlıkçılar da sağlık sorunları yaşıyoruz ve bizler de sizler gibi hasta veya yakınıyız. Hepimiz aynı taraftayız.”

Çalışanlar daha sonra alkışlarla yaşanan olayı protesto ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.