arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

SİGORTA ŞİRKETİNDEN BAYRAM HEDİYESİ…

SİGORTA ŞİRKETİNDEN BAYRAM HEDİYESİ…
13 Eylül 2016 12:08
A+
A-

Bodrum’da otomobilin çarpması sonucu  felçli kalan 78 yaşındaki Ahmet Ali Yıldırım’dan, çarpan aracın masraflarını isteyen sigorta şirketi, geri adım attı

Geçen Ramazan Bayramı öncesinde gelen 13 bin 500 liralık haciz tebligatıyla sarsılarak sigorta şirketine dava açan Yıldırım Ailesi, Kurban Bayramı arifesinde sigorta şirketinden gelen “Alacağımızdan vazgeçtik” haberiyle buruk sevinç yaşadı. Paranın değil babasının sağlığının peşinde olduklarını belirten Müjgan Karaçam, “Yine de duyarlılıkları için sigorta şirketine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde balıkçılık yapan evli 2 çocuk babası Ahmet Ali Yıldırım geçen 15 Ocak sabahı marketten dönerken, Mehmet Hilmi Caddesi’nden yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Yıldırım’a, Bodrum’da kasap dükkanı işleten 38 yaşındaki Murat Demir yönetimindeki 48 BK 040 plakalı otomobilin aynası çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yere düşen Yıldırım, ağır yaralandı.

YAYA GEÇİDİNİ KULLANMADIĞI İÇİN KUSURLU BULUNDU

Bilirkişi raporunda, 150 metre ilerideki yaya geçidini kullanmadığı için yüzde 100 kusurlu bulunan Yıldırım, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Yıldırım, önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da yer olmadığı gerekçesiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’ne sevk edildi. Kazadan 12 saat sonra yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınabilen Yıldırım’ın beyne giden damarlarında pıhtı birikmesi ve ödem oluşması nedeniyle sağ tarafı tamamen felç oldu. Konuşma ve beslenme yeteneğini yitirdiği ortaya çıktı.

ahmet-ali-yildirim-2BİLİNCİNİ KAYBETTİ YATALAK KALDI

2.5 ay tedavi altında tutulan Yıldırım, “Bundan fazla düzelme olmaz” denilerek geçen 1 Nisan’da taburcu edilip, Bodrum’daki evine gönderildi. Yatalak olarak mideden beslenen ve bilinci yerinde olmadığından yaşamını eşi 67 yaşındaki Nagehan Yıldırım ve kızı 46 yaşındaki Müjgan Karaçam’ın desteğiyle sürdüren Yıldırım’ın yakınları, geçen 3 Temmuz Pazar günü 10 bin 897 lira 93 kuruşluk ödeme talimatı ile şaşkına döndü. Bugüne kadar tedavisi için 40 bin lira harcama yapılan Yıldırım’ın sağlığına kavuşması için umutlarını koruyan ailesi, henüz bir dava açılmamışken, kendilerine bir sigorta şirketi tarafından gönderilen ödeme talimatında, kaza sırasında lüks otomobilin sağ aynasının kırıldığının, kapısının hasar gördüğünü ve oluşan 10 bin 897 lira 93 kuruşluk hasarın bir hafta içinde ödenmesi gerektiği, aksi takdirde dava açılıp, yasal faizleri ve avukatlık ücretiyle birlikte haciz işlemlerine başlanacağını bildirilmesiyle şoke oldu. Ödeme talimatında Yıldırım’ın yüzde 100 kusurlu olduğu da vurgulandı.

RAHATLATAN TELEFON

Aldıkları bu tebligatla yıkılan ve geçen Ramazan Bayramı kendilerine zehir olan Yıldırım Ailesi, Bodrum 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Davanın ilk duruşması önümüzdeki Kasım ayında görülecek iken, Yıldırım Ailesi Kurban Bayramı arifesinde aldıkları haberle biraz olsun rahatladı. Söz konusu sigorta şirketinin Bodrum Temsilcisi İbrahim Kılavuz, Yıldırım Ailesi’ni telefonla arayıp, “Sigorta şirketi durumu değerlendirip, herhangi bir ödeme yapılmamasına karar verdi. Alacağından vazgeçti” dedi.

DHA muhabirine açıklama yapan Kılavuz, “Zaten büyük acı içindeler bir de biz acılarını arttırmayalım diyerek hiçbir hukuki işleme gerek kalmadan alacağımızdan vazgeçtik. Herhangi bir ödeme yapılmamasına yönelik kararı aileye bildirdik. Bayram sonrası resmi belge ile durum kendilerine iletilecek” dedi.

PARANIN DEĞİL BABAMIN SAĞLIĞI PEŞİNDEYİZ

Yatağa bağlı yaşam mücadelesi veren babası Yıldırım’ın başında yaşadıklarını anlatan Müjgan Karaçam ise şunları söyledi:

“Biz zaten geçtiğimiz bayram sigorta şirketinin hiçbir vicdana ve hukuka dayanmayan bu kararı için 16 bin 500 TL yatırarak dava açmıştık. Bayram öncesi bize bu durum yani paranın alınmayacağı durumu iletildi. Babam zaten halen yaşam mücadelesi veriyor ve durumu ne yazık ki iyiye gitmiyor. Bu acımızla üzüntümüzle uğraşırken sigorta şirketinden gelen bu ödeme bizi iyice şok etmişti. Sigorta şirketi madem ödeme talimatını kaldırdı, biz de avukatımıza söyleyerek hukuki davamızı geri çekeceğiz. İşin parasında pulunda değil adil ve vicdani yönündeyiz. Paranın değil babamın sağlığı peşindeyiz, Yine de duyarlılıkları için sigorta şirketine teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.